Primarul de Bălți se teme că ar putea fi suspendat din funcție

Publicat:

Primarul de Bălți se teme că ar putea fi suspendat din funcție

Primarul de Bălți, Alexandru Petkov, se plânge că ministerul Infrastructurii încearcă suspendarea lui din funcție, după ce edilul a refuzat să autorizeze reparația unor poduri de pe centura orașului.

Petkov susține că nu poate să-și pună semnătura pe acte, atât timp cât nu există căi de ocolire a podurilor ce au nevoie de reconstrucție. De cealaltă parte, autoritățile susțin că au alt scop decât demisia primarului. Se urmărește doar constrângerea pe căi legale a unui edil care a încălcat legea, a precizat pentru TV8 serviciul de presă al Ministerului Infrastructurii, potrivit tv8.md.


Citește și: Crește nemulțumirea rușilor. Putin nu a mai fost așa de puțin popular de la mobilizarea parțială din 2022

„Reprezentanții ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale au decis să pornească o procedură prin judecătoria municipiului Bălți de suspendare din funcție a primarului municipiului Bălți, pentru că dânșii consideră că primarul municipiului Bălți ar fi fost obligat să emită autorizație pentru construcția unor poduri pe centura orașului Bălți”, a declarat primarul municipiului Bălți, Alexandr Petkov.

Petkov a ales să vorbească despre războiul pe care-l poartă cu autoritățile centrale de la tribuna Partidului Nostru, din parte căruia a și candidat la alegerile locale din anul trecut. În apărarea sa, primarul de Bălți spune că nu vrea să-și pună semnătura pe acte, atât timp cât nu au fost identificate căi de ocolire a podurilor ce ar urma să intre în reparație.

„Au aprobat un proiect care nu a prevăzut căi de ocolire a acestor poduri în reparație. Dânșii s-au gândit că căile de ocolire ar trebui să treacă prin oraș. Dacă se va face așa cum vrea ministerul în oraș va fi colaps de transport”, a menționat primarul municipiului Bălți, Alexandr Petkov.

În replică, consiliera ministrului Infrastructurii spune că autoritățile urmăresc un alt scop decât suspendarea primarului de Bălți. Inspectoratul de Supraveghere Tehnică s-a adresat judeăctoreie Bălți, după ce edilul nu a emis autorizații nici la 30 de zile după depunerea solicitărilor la primărie.

Citește și: Vladimir Zelenski: Ucraina are ”nevoie de o nouă energie” după doi ani şi jumătate de război cu Rusia

„Data înregistrării a fost în aprilie din motiv că primăria Bălți nu a emis autorizație de construcție, Inspectoratul de Supraveghere Tehnică a emis un proces verbal contravențional. Obiectul Administrației de Stat a Drumurilor este să repare acele poduri cât mai repede. Alte declarații ale domnului primar sunt falsuri și nu corespund realității”, a declarat consiliera ministrului Infrastructurii, Alina Constantinova-Pisică.

Lucrările de reabilitare vizează podul de peste Răut și cel care trece peste calea ferată. Acestea au fost construite în anii 60 și nu au avut parte niciodată de reparații capitale. În acest scop, din bugetul de stat au fost alocate 60 de milioane de lei. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ministrul Lazarencu îndeamnă primarii să elaboreze proiecte pentru a aplica la finanțare din cadrul Fondului de Mediu

Ministrul Lazarencu îndeamnă primarii să elaboreze proiecte pentru a aplica la finanțare din cadrul Fondului de Mediu Necesitatea modificării legislației privind trecerea bazinelor acvatice în...

Nesterovschi, fără pagina de Facebook pentru 10 ani: ‘Nu ne vom opri’

Nesterovschi, fără pagina de Facebook pentru 10 ani: 'Nu ne vom opri' Socialistul Alexandr Nesterovschi afirmă că pagina sa de Facebook a fost blocată pentru...

Reprezentanții blocului ‘Victorie’ s-au pronunțat împotriva ‘amenințărilor’ autorităților la adresa Bisericii Ortodoxe din Moldova

Reprezentanții blocului 'Victorie' s-au pronunțat împotriva 'amenințărilor' autorităților la adresa Bisericii Ortodoxe din Moldova Reprezentanții blocului „Victorie” au susținut un briefing, astăzi, la Chișinău, subiectul...

Dodon, citat la poliție. Pe numele său a fost depusă o plângere penală

Dodon, citat la poliție. Pe numele său a fost depusă o plângere penală Fostul șef de stat, socialistul Igor Dodon, susține că a fost citat...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.