Primarul de Boldurești, care a ucis un copil cu mașina de serviciu, rămâne în arest

Publicat:

Primarul de Boldurești, care a ucis un copil cu mașina de serviciu, rămâne în arest

Primarul de Boldurești, Nicanor Ciochină, care a ucis un copil cu mașina de serviciu, rămâne în arest pentru încă 30 de zile, anunță Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS).

Procurorii PCCOCS au solicitat prelungirea măsurii în fața magistraților de la Judecătoria Chișinău cu Sediul Ciocana, care le-a acceptat demersul. Măsura aplicată este necesară în vederea continuării obiective a investigațiilor. Acum, urmează ca procurorilor PCCOCS să le fie prezentate rezultatele expertizelor dispuse, pentru examinarea lor în vederea trimiterii dosarului în judecată.


Precizăm că tragedia s-a produs pe 19 februarie la Boldurești. Un minor de 14 ani, a fost lovit în plin de mașina de serviciu a primarului din localitate după care acesta a fugit de la fața locului, lăsând copilul să moară.

A doua zi, oamenii legii au anunțat despre reținerea șoferului ucigaș – primarul satului Boldurești, Nicanor Ciochină, precum și a unui suspect care l-ar fi ajutat să șteargă urmele – un medic stomatolog.

După producerea accidentului, cei doi ar fi găsit o mașină asemănătoare, au schimbat plăcuțele de înmatriculare și au simulat un accident.

Mai târziu, jurnalistul Vadim Ungureanu, care face trimitere la sursele sale din cadrul organelor de drept, a divulgat pe canalul său de Telegram că primarul era „mort beat” în ziua producerii accidentului și că fratele său procuror – Grigore Ciochină, de asemenea, ar fi implicat în „eforturile” de ștergere a urmelor.

În replică, Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) a cerut opiniei publice „respectarea prezumției nevinovăției” în privința procurorului de Nisporeni și asigură că se întreprind toate măsurile de rigoare, fără a specifica, însă, care sunt acestea.

După reținere, avocatul primarului Ciochină a invocat că edilul s-ar simți „foarte rău” și că nu era „în stare să ofere detalii”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Hoaţa care a plecat cu inelul furat pe deget şi-a aflat pedeapsa

Hoaţa care a plecat cu inelul furat pe deget şi-a aflat pedeapsa O tânără de 24 de ani a fost condamnată la 4 ani de...

Cele mai importante rezultate legislative în luna iunie

Cele mai importante rezultate legislative în luna iunie În cadrul ședințelor plenare din luna iunie Parlamentul a adoptat 29 de inițiative legislative. În aceeași perioadă,...

Ponderea Rusiei în comerţul UE a continuat să scadă

Ponderea Rusiei în comerţul UE a continuat să scadă Aproape jumătate din gazele naturale în stare gazoasă importate de UE au venit din Norvegia (46,6%)...

Ambrozia! Bătaia de cap pentru alergici

Ambrozia! Bătaia de cap pentru alergici În această perioadă, persoanele alergice la polenul de ambrozie trăiesc un adevărat coșmar. În ultima perioadă, a crescut considerabil...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.