Primarul din Atlanta, dat în judecată de guvernatorul său

Publicat:

Guvernatorul statului american Georgia l-a dat în judecată joi pe primarului capitalei sale, Atlanta, care a impus purtarea măştilor în oraş, relatează vineri France Presse, scrie agerpres.

La sfârşitul săptămânii trecute, primarul democrat al Atlantei, Keisha Lance Bottoms, a decis să suspende procesul măsurilor de relaxare în oraşul ei prin impunerea purtării măştilor şi anunţând închiderea centrelor comerciale non-esenţiale.


Citește și : India a depăşit pragul de 1 milion de cazuri de infecţii cu noul coronavirus

Un abuz de putere potrivit guvernatorului republican al Georgiei Bian Kemp, care a depus plângere împotriva ei.

“Guvernatorul Kemp trebuie să fie în măsură, în calitate de lider executiv al acestui stat, să fie responsabil pentru urgenţele sanitare fără ca primarul Bottoms să emită decrete nule şi inaplicabile ce servesc doar să creeze confuzie în rândul publicului”, se arată în plângerea depusă la tribunal.

“Această plângere este în numele antreprenorilor şi salariaţilor lor care se luptă să supravieţuiască în această perioadă dificilă”, a declarat guvernatorul pe Twitter.

“3.104 de georgieni au murit şi eu şi familia mea facem parte dintre cei 106.000 care au fost testaţi pozitiv pentru COVID-19. Între timp, am fost dată în judecată de guvernatorul Kemp pentru purtarea măştilor obligatorie”, a reacţionat Keisha Lance Bottoms, al cărei nume a fost prezentat ca posibilă co-listieră a candidatului democrat la alegerile prezidenţiale Joe Biden.

Citește și : Trump nu a exclus ‘nimic’ în ceea ce priveşte China

La fel ca preşedintele Donald Trump, mulţi aleşi republicani nu vor să facă obligatorie purtarea măştilor, în timp ce utilitatea ei este acum clar stabilită de oamenii de ştiinţă şi agenţiile de sănătate. Statul Georgia nu face decât să o recomande, fără să o impună, notează AFP.

Donald Trump a vizitat miercuri aeroportul din Atlanta, cel mai important al ţării, şi a fost acuzat de primar că “încalcă legea oraşului” când a fost văzut fără mască în timpul vizitei sale.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Tom Hanks şi soţia sa Rita Wilson, victime ale hoţilor în Los Angeles

Tom Hanks şi soţia sa Rita Wilson, victime ale hoţilor în Los Angeles Hoţii au pătruns în proprietatea din Los Angeles a lui Tom Hanks...

Lukaşenko acuză Ucraina că a lansat drone către Rusia prin spaţiul aerian belarus

Lukaşenko acuză Ucraina că a lansat drone către Rusia prin spaţiul aerian belarus Apărarea antiaeriană din Belarus au distrus vineri mai multe ţinte în spaţiul...

Un condamnat în dosarul asasinării opozantului Nemţov, eliberat din închisoare pentru a lupta în Ucraina

Un condamnat în dosarul asasinării opozantului Nemţov, eliberat din închisoare pentru a lupta în Ucraina Un bărbat condamnat pentru asasinarea politicianului rus de opoziţie rus...

Un sportiv american s-a plâns de medalia ‘deteriorată’, iar organizatorii Jocurilor Olimpice o vor înlocui

Un sportiv american s-a plâns de medalia 'deteriorată', iar organizatorii Jocurilor Olimpice o vor înlocui Organizatorii Jocurilor Olimpice 2024 şi Monetăria din Paris, care a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.