X

Primarul din Mariupol: O fetiță de șase ani a murit din cauza deshidratării

Primarul orașului ucrainean asediat Mariupol, Vadim Boichenko, a declarat că trupul unei fetițe de șase ani, pe nume Tania, a fost scos din dărâmăturile unei clădiri rezidențiale distruse. El spune că fetița a murit din cauza deshidratării, scrie BBC, informează mediafax.

“Mama ei a fost ucisă. Nu știm cât timp s-a luptat fata pentru viața ei. Nu ne putem imagina câtă suferință a trebuit să suporte. În ultimele minute de viață era singură, slăbită, speriată, însetată”.

Citește și :  Un parlamentar leton a plecat în Ucraina să lupte cu invadatorii ruşi

Primarul spune că povestea fetei, menționată și de președintele Volodimir Zelenski în discursul său, a fost “una dintre multele povești tragice din Mariupol, orașul care supraviețuiește într-o blocadă de opt zile”.

Boichenko a declarat: “Invadatorii ruși au lăsat cu cinism orașul de o jumătate de milion de locuitori fără apă, lumină, căldură și comunicații. Toate căile de acces în oraș sunt blocate. Toate eforturile de a livra alimente și medicamente locuitorilor orașului au fost blocate de armata rusă”.

El a făcut apel la Occident să facă mai mult pentru a ajuta Ucraina, inclusiv să introducă o zonă de interdicție aeriană.

Citește și : Partidul lui Putin cere naţionalizarea fabricilor ale căror companii au plecat din Rusia

Boichenko a adăugat: “Nu o va aduce înapoi pe Tania, dar va salva viețile a mii de alți copii din Ucraina”.

Tags: copiiMariupolucrainaVadim Boichenko
Categorii: DiasporaRăzboi in Ucraina