X

Primarul din Velykoburlutska, ‘capturat’ joi de către forţele ruseşti, a fost eliberat

Primarul din Velykoburlutska, Viktor Tereshchenko, ”capturat” joi de către forţele ruseşti a fost eliberat vineri, anunţă şeful Administraţiei Regionale de Stat Harkov, Oleg Syniehubov, citat de CNN, scrie news.ro

Viktor Tereshchenko, primarul comunităţii Velykoburlutska din regiunea de nord-est a Ucrainei, Harkov, a fost eliberat, potrivit unui mesaj video al şeful Administraţiei Regionale de Stat Harkov, Oleg Syniehubov.

Citește și : Elveţia se aliniază sancţiunilor UE împotriva Rusiei ce vizează exportul produselor de lux

 Joi, Syniehubov a declarat că Tereşcenko a fost ”capturat” de forţele ruseşti.

“Inamicul l-a eliberat pe Viktor Tereşcenko. … Tocmai am vorbit cu el, este la spital şi primeşte tratament. Este un om bun, care stă ferm şi susţine comunitatea sa, locuitorii săi, electoratul său. Încă o dată, asta doar dovedeşte că inamicul nu va învinge şi nimeni nu va preda un centimetru din pământul nostru inamicului”, a transmis Syniehubov în declaraţia de vineri.

Citește și : UE este gata să îi ajute pe actorii din turism pentru ca aceştia să găzduiască refugiaţi din Ucraina

El a afirmat că forţele ruse nu au permis livrarea ajutoarelor de-a lungul coridoarelor de evacuare, aşa că oficialii locali au înfiinţat centre de ajutor logistic în oraşele din apropiere care aveau cea mai mare nevoie.

CNN a precizat că nu a putut verifica informaţia. 

Tags: evacuareharkovVelykoburlutskaViktor Tereşcenko.
Categorii: DiasporaRăzboi in Ucraina