Primarul districtului Beşiktaş din centrul Istanbulului, demis de către Ministerul de Interne

Publicat:

Primarul districtului Beşiktaş din centrul Istanbulului, Murat Hazinedar, membru al Partidului Republican al Poporului (CHP, de opoziţie), a fost înlăturat din funcţie de către Ministerul de Interne turc, transmite joi DPA.

Hazinedar a fost destituit ca urmare a investigaţiei privind o eventuală legătură cu clericul Fethullah Gulen, care este acuzat de Ankara că a orchestrat tentativa de lovitură de stat din iulie 2016. În plus, asupra lui Murat Hazinedar planează suspiciuni legate de corupţie şi abuz de putere, conform agerpres .


Potrivit agenţiei de presă turce Dogan, Hazinedar a declarat că el, soţia sa şi fiul lor nu au permisiunea de a părăsi teritoriul Turciei şi a respins ferm toate acuzaţiile formulate la adresa lui.

Citește și : ALERTĂ – Avion românesc, aproape de CATASTROFĂ deasupra Siciliei

Murat Hazinedar a fost ales primar al districtului Beşiktaş în urmă cu trei ani, cu 77% din voturi. Beşiktaş este un fief al opoziţiei şi, printre altele, este cunoscut pentru clubul de fotbal omonim.

În decembrie, autorităţile turce l-au destituit şi pe primarul din Atasehir, un alt district al metropolei de pe malurile Bosforului.

De asemenea, aceeaşi soartă au avut-o primarii unor localităţi din sud-estul Turciei care erau membri ai formaţiunii pro-kurde Partidul Democrat al Popoarelor (HDP).

Peste 150.000 de persoane, printre care profesori, cercetători şi avocaţi, au fost concediate sau suspendate din funcţie după puciul eşuat din 15 iulie 2016 din Turcia. Ankara îl acuză pe predicatorul Fethullah Gulen, care trăieşte într-un exil autoimpus în statul american Pennsylvania din 1999, că a organizat tentativa de lovitură de stat, acuzaţii respinse ferm de Gulen.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.