X

Primarul Harkovului acuză forţele ruse de bombardamente aleatorii şi continue asupra oraşului

Primarul Harkovului a acuzat vineri forţele ruse de bombardamente aleatorii şi continue asupra oraşului, al doilea ca mărime din Ucraina, transmite AFP, potrivit agerpres

“Astăzi situaţia este foarte grea”, a spus Ihor Terehov într-o conferinţă de presă improvizată într-un loc secret, la adăpost de bombe. “În fiecare zi sunt bombardamente aleatorii asupra oraşului şi mulţi morţi”, a arătat el, afirmând că ruşii ţintesc “zone rezidenţiale, civili, infrastructuri cum ar fi şcolile”.

Citește și : NATO nu-şi pemite o breşă de securitate în Arctica

“Este un război împotriva Harkovului, împotriva Ucrainei, împotriva civililor”, iar aproape două treimi din cei 1,5 milioane de locuitori au fugit din oraş, a susţinut primarul.

Trupele ruse au ajuns în suburbiile Harkovului, situat în estul Ucrainei, la mai puţin de 40 de kilometri de graniţă, încă din prima zi a invaziei, în 24 februarie. În prezent, ucrainenii au recuperat teren până la câţiva kilometri de periferie, unde continuă luptele.

De la începutul războiului, Harkovul a fost lovit în fiecare zi de artilerie, rachete şi aviaţie; au fost “multe victime”, a declarat Terehov, refuzând însă să precizeze un număr.

Vineri dimineaţa, potrivit autorităţilor locale, un bombardament a ucis patru oameni într-un cartier popular din apropierea aeroportului. Imediat după lovitură, proiectilul – o bombă cu fragmentare, susţin mai mulţi localnici – putea fi văzut pe un petec de gazon jumulit, lângă urme de sânge.

Citește și : ALERTĂ de securitate la Belfast! Ministrul irlandez de externe a fost EVACUAT în grabă (VIDEO)!

Mai târziu au urmat alte lovituri, aparent de rachete. Două din acestea au provocat incendii puternice; în districtul Kievski, a fost atinsă o conductă de gaze.

Cu o zi înainte, tot la Harkov, şase oameni au fost ucişi când stăteau la coadă la ajutoare umanitare.

Tags: bombardamentebombeharkovIhor Terehovucraina
Categorii: DiasporaRăzboi in Ucraina