Primarul Mimmo Lucano, care a repopulat cu migranți un orășel italian, va da socoteală în fața justiției

Publicat:

Mimmo Lucano, primarul suspendat al unui orăşel din sudul Italiei devenit faimos pe plan internaţional după ce a repopulat localitatea aproape abandonată cu sute de migranţi, urmează a fi judecat în iunie pentru încălcarea legilor privind migraţia şi alte infracţiuni grave. 

Procesul lui Lucano este programat să înceapă pe 11 iunie la Locri, în regiunea Calabria, potrivit agerpres.


Citește și: 6 morți în China după ce un tren deraiat s-a oprit într-o casă – VIDEO

Acuzaţiile împotriva lui – formulate de un judecător joi noapte – includ deturnare de fonduri, abuz de funcţie, încurajarea imigraţiei ilegale şi încălcarea normelor privind achiziţiile publice, a declarat avocatul său, Lorenzo Trucco, vineri pentru DPA.

“Este ceva de neimaginat”, a spus Trucco despre acuzaţii.

Sub conducerea lui Lucano, oraşul Riace a fost lăudat ca un model de integrare după ce fusese repopulat cu sute de migranţi care erau de asemenea instruiţi în meşteşuguri locale şi primeau locuri de muncă şi cazare.

În octombrie, primarul a fost suspendat şi plasat temporar în arest la domiciliu, în timp ce procurorii l-au acuzat că a organizat căsătorii false pentru a-i ajuta pe migranţi să obţină reşedinţă în Italia şi că a oferit ilegal un contract de colectare a gunoiului unei cooperative a migranţilor.

Citește și: Un angajat ONU este acuzat de spionaj în Tunisia

Lucano respinge toate acuzaţiile.

În 2018, revista americană Fortune l-a inclus pe lista celor mai importanţi lideri ai lumii, iar printre fanii săi se numără regizorul de film german Wim Wenders – care a făcut un documentar despre Riace – şi primarul Barcelonei, Ada Colau.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.