X

Primarul Parisului, Anne Hidalgo, se oferă să o găzduiască pe pakistaneza Asia Bibi în capitala Franţei

Primarul Parisului, Anne Hidalgo, a cerut luni Franţei să ‘intervină pe lângă Islamabad’ pentru a-i permite Asiei Bibi, femeia creştină care fusese condamnată la moarte în Pakistan pentru blasfemie şi apoi achitată, să se refugieze într-o altă ţară, spunând că este ‘gata să o primească’ în capitala franceză, relatează AFP, potrivit Agerpres.

‘Achitarea Asiei Bibi de către Curtea Supremă din Pakistan a fost o adevărată uşurare pentru toţi cei care, la fel ca mine, au sprijinit-o şi au cerut eliberarea ei în ultimii ani’, a declarat primarul socialist în timpul unei deplasări la Lille (în nord), unde a participat la Adunarea generală a primarilor francofoni.

Citește și : Naţiunile Unite ar trebui să facă SUA răspunzătoare pentru reimpunerea sancţiunilor (ambasadorul Iranului la ONU)

‘Situaţia ei rămâne însă deosebit de precară, deoarece ea este în continuare încarcerată şi ea şi familia ei sunt ameninţaţi cu moartea’, a adăugat ea.

‘Franţa are datoria să o ajute, precum şi pe familia ei, intervenind pe lângă Pakistan pentru a-i permite să se refugieze într-o altă ţară, unde va fi în siguranţă şi unde îşi poate practica liberă religia creştină’, a declarat Anne Hidalgo, care s-a declarat gata să o primească la Paris.

În 2014, primăria din Paris i-a acordat Asiei Bibi distincţia de cetăţean de onoare al oraşului ‘pentru a contribui la protejarea acesteia’.

‘Este o urgenţă. Dacă Franţa şi comunitatea internaţională nu se mobilizează, ne putem teme de ce este mai rău pentru Asia Bibi. Nu aşteptaţi să se întâmple o tragedie. Trebuie să acţionăm acum’, a mai spus ea.

Citește și : Comisia Europeană nu a luat încă o decizie cu privire la bugetul Italiei (Moscovici)

Curtea Supremă din Pakistan a achitat-o săptămâna trecută pe Asia Bibi. Ea fusese condamnată la moarte în 2010 pentru blasfemie. Această decizie a provocat furia islamiştilor care au blocat drumurile principale ale ţării timp de trei zile. Demonstraţiile s-au oprit după semnarea de către guvernul pakistanez a unui acord controversat cu manifestanţii.

Tags: Anne HidalgoblasfemieCurtea SupremăfrantaLillepakistanparis
Categorii: DiasporaSinteze