Primarul Sadiq Khan ‘lucrează la un plan’ de a readuce Jocurile Olimpice la Londra în 2036

Publicat:

Primarul Londrei, Sadiq Khan, a declarat că biroul său ”lucrează la un plan” de a readuce Jocurile Olimpice şi Paralimpice înapoi în metropola de pe Tamisa, transmite DPA, potrivit agerpres.

Cel mai devreme, Londra ar putea găzdui Jocurile Olimpice de vară în 2036, având în vedere că următoarele trei ediţii vor avea loc la Paris (2024), Los Angeles (2028) şi Brisbane (2032).


Citește și : Ucraina ignoră Rusia şi anunţă că va semna un acord pentru cereale doar cu ONU şi cu Turcia

”Lucrăm la un plan de a readuce Jocurile Olimpice la Londra şi vă spun de ce”, a declarat Khan la Sky Sports cu ocazia unui eveniment care a marcat împlinirea a zece ani de la Jocurile desfăşurate în 2012 la Londra.

”Am văzut în ultimele zile consecinţele schimbării climatului, având în vedere valurile de căldură, în legătură cu incendiile de vegetaţie care au distrus 41 de proprietăţi în Londra. Ce trebuie să facem este să ne asigurăm că Jocurile sunt verzi şi lucrăm la un plan pentru a avea cele mai verzi Jocuri din istorie”, a subliniat Khan.

”Un lucru extraordinar legat de Londra e că nu produce carbon prin construcţia de noi stadioane, locuri noi pentru ciclism, înot, deoarece le avem pe toate”, a adăugat edilul.

Candidatura câştigătoare pentru gazda JO 2036 este aşteptată să fie anunţată în următorii patru ani.

În cazul în care o candidatură a Londrei va avea succes, metropola va deveni prima care va găzdui patru ediţii ale Jocurilor Olimpice de vară, după ediţiile din 1908, 1948 şi 2012.

Citește și : A cincea execuţie pentru trafic de droguri în Singapore

”Avem timp, nu suntem presaţi de Comitetul Internaţional Olimpic, cel mai important lucru este să fim siguri că avem toate bazele pregătite. Am doborî un record, fiind primul oraş care are patru ediţii ale Jocurilor Olimpice. Nu ar fi grozav?”, a mai spus Khan.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia O moldoveanc a fost condamnată în Italia fiind acuzată de faptul că...

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.