X

Primarul satului Ciuflești a sărit la bătaie la un consilier

Primarul satului Ciuflești, raionul Căușeni, a sărit la bătaie la un consilier care a declarat ședința extraordinară a Consiliului Raional Căușeni închisă. Momentul a fost transmis în direct pe rețelele sociale.

S-a întâmplat la sfârșitul săptămânii trecută, 6 octombrie, când primarul Sergiu Pîrlog a vrut să susțină un discurs de la tribună. Între timp un alt ales local a anunțat peste vocea lui că ședința Consiliului este închisă.

Citește și : Moldova și UE au semnat un acord crucial pentru aderare

Din cauza gălăgiei, nu s-a înțeles clar pe ce subiect primarul de la Ciuflești a vrut să vorbească.

Totuși de ceva vreme, pe pagina sa de Facebook, abordează construcția unui anumit drum. Presa locală a transmis că locuitorii satului Ciuflești au protestat la data de 4 octombrie curent împotriva unei decizii a Consiliului Raional Căușeni prin care 4 milioane de lei alocați anterior la reparația și întreținerea unui drum de 900 de metri lungime care leagă localitatea cu centrul raional au fost redirecționați la reparația și întreținerea unul alt drum din raion.

Oamenii spun că în luna decembrie a anului trecut Consiliul a luat o decizie conform căreia Drumul R 26 Batîr-Ciuflești pe o distanță de 900 de metri urma să fie asfaltat în 2023, la început de octombrie decizia a fost modificată, iar banii vor ajunge către alt sat. Pe de altă parte conducerea raionului Căușeni se apără și spune că banii au fost redirecționați la drumul Căinari-Chircăieștii Noi încă anul trecut.

Citește și : CNA a sechestrat bunuri în valoare de peste 12 milioane de lei

Tags: Căinari-Chircăieștii NoiCăuşeniCiufleștiConsiliu
Categorii: PoliticăȘtirile zilei