Primarul satului Zahoreni ar fi fost bătut de către fiul unui contracandidat

Publicat:

Primarul suspendat al satului Zahoreni, raionul Orhei, Vasile Cojocaru, care candidează pentru un nou mandat din partea Partidul Socialiștilor (PSRM), ar fi fost bătut de către fiul candidatului Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Efim Lupașco.

Despre aceasta au dezvăluit deputații BCS Vlad Batrîncea și Grigore Novac, într-un briefing de presă susținut luni, 16 octombrie curent. Cazul ar fi avut loc sâmbătă, 14 octombrie curent.


Citeşte şi: Ion Ceban conduce în sondajele pentru Primăria Capitalei

„Grigore Novac a atenționat că acest caz se dorește a fi trecut sub tăcere de către guvernare, or timp de trei zile mass-media nu a transmis cel puțin o știre, poliția nu a difuzat niciun comunicat, iar făptașii se plimbă în libertate. Grigore Novac a solicitat ministrului de Interne și șefului Inspectoratului General de Poliție să vină cu mai multe detalii și să răspundă la întrebările – de ce nimeni nu a fost reținut pe acest caz și de ce nu a fost pornită nicio cauză penală. Deputatul socialist a remarcat că nu se va reuși mușamalizarea acestui caz, care va fi în atenția Comisiei drepturile omului și relații interetnice, precum și a deputaților”, scrie în comunicatul de presă al PSRM.

În același comunicat mai scrie că „Vlad Batrîncea și-a exprimat indignarea față de metodele barbare utilizate de actuala guvernare într-o țară candidat la aderare la UE. Socialistul a solicitat atragerea la răspundere penală a procurorului și a comisarului raionului Orhei pentru neîndeplinirea atribuțiilor de serviciu. De asemenea, vicepreședintele Parlamentului i-a atenționat pe cei care practică asemenea metode de amenințare a oponenților politici că aceste cazuri vor fi aduse atât în atenția opiniei publice, cât și a partenerilor europeni. Totodată, deputatul socialist a adăugat că PSRM va oferi tot suportul necesar primarului și familiei sale”.

Citeşte şi: Cum și-au reparat Ucraina și România relația tensionată pentru a deveni aliați

Un asemenea caz de agresiune este înregistrat la Inspectoratul de Poliție Orhei. Preliminar, s-a stabilit că victima se afla în stare de ebrietate, alte circumstanțe urmând a fi elucidate.

Deocamdată, PAS nu a venit cu vreo reacție oficială publică. În cazul în care va avea una, Realitatea.md se angajează să o publice într-un articol separat, cu actualizarea acestuia.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Putin: Rusia aşteptă alegerile din SUA pentru a discuta cu Washingtonul despre securitatea globală şi strategică

Putin: Rusia aşteptă alegerile din SUA pentru a discuta cu Washingtonul despre securitatea globală şi strategică Rusia va aştepta rezultatul alegerilor prezidenţiale din noiembrie din...

UE va impune tarife pentru produsele achiziționate de la Temu, Shein și AliExpress

UE va impune tarife pentru produsele achiziționate de la Temu, Shein și AliExpress Comisia Europeană este pe punctul de a pune în aplicare tarife pentru...

Ministrul Mediului: R.Moldova cea mai mică rată de împădurire din toată Europa

Ministrul Mediului: R.Moldova cea mai mică rată de împădurire din toată Europa Ministerul Mediului a dezvăluit recent descoperirea unei fraude de proporții în cadrul Ocolului...

IGSU: O echipă de pompieri se pregătește de deplasare în Grecia

IGSU: O echipă de pompieri se pregătește de deplasare în Grecia Echipa pompierilor de combatere terestră a incendiilor forestiere din cadrul IGSU al MAI se...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.