X

Primarul Varşoviei interzice un marş al naţionaliştilor pentru marcarea centenarului independenţei Poloniei

Primarul Varşoviei, Hanna Gronkiewicz-Waltz, a interzis un marş al naţionaliştilor, prevăzut pentru duminică, pentru marcarea a 100 de ani de la proclamarea independenţei Poloniei, motivându-şi decizia prin riscul unor violenţe şi manifestări ale urii, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

În fiecare an pe 11 noiembrie este organizat un miting de celebrare a independenţei Poloniei, însă evenimentul de acest fel de anul trecut a fost marcat de confruntări cu contramanifestanţi.

Citește și : Kremlin: Kim Jong Un ar putea avea o întâlnire cu Vladimir Putin în Rusia în 2019

”Varşovia a suferit deja destul din cauza naţionalismului agresiv. Cea de-a 100-a aniversare a independenţei Poloniei nu ar trebui să arate în acest fel, de aici şi decizia mea de a interzice” manifestaţia, a declarat Gronkiewicz-Waltz.

Unii dintre organizatori au declarat însă că vor ieşi în stradă indiferent de decizia primarului.

”Nu înţelegem decizia doamnei Gronkiewicz-Waltz. Chiar dacă instanţa confirmă decizia ei, noi ne vom întâlni. Marşul va avea loc”, a spus liderul organizaţiei Tabăra Radicală Naţională, Tomasz Dorosz.

În urmă cu câteva zile, Hanna Gronkiewicz-Waltz a anunţat că va lua în considerare interzicerea marşului ”dacă există vreun element de ură”, potrivit postului polonez TVN24.

Citește și : Curtea de Justiţie a UE a fixat pe 27 noiembrie o audiere asupra unui caz privind procesul Brexitului

Tags: Hanna Gronkiewicz-Waltzmarsnationalistivarsovia
Categorii: Diaspora