X

Primarul Veneţiei: Pagubele produse în urma inundaţiilor s-ar putea ridica la sute de milioane de euro

Valoarea pagubelor în urma inundaţiilor severe care afectează Veneţia s-ar putea ridica la sute de milioane de euro, a afirmat miercuri primarul Luigi Brugnaro, în timp ce un înalt cleric a spus că Bazilica Sfântul Marcu, unul dintre reperele arhitectonice ale oraşului, riscă daune “ireparabile”, potrivit Reuters, scrie agerpres.

“Bazilica a suferit distrugeri la nivelul structurii deoarece apa a crescut provocând daune ireparabile, în special când se va usca, în secţiunea joacă a mozaicurilor şi gresiei”, a declarat arhiepiscopul de Veneţia, Francesco Moraglia, în cadrul unei conferinţe de presă.

Citește și : Noul președinte al Senatului polonez readuce steagul UE în instituție

Întrebat despre impactul financiar estimativ, Brugnaro a spus: “de nivelul a sute de milioane de euro”.

Veneţia s-a confruntat în cursul nopţii de marţi spre miercuri cu fenomenul “acqua alta” (maree înaltă), care a atins o înălţime de 1,87 metri, reprezentând cele mai grave inundaţii după anul 1966. Un bărbat a murit electrocutat în casa lui din insula Pellestrina, după ce apa i-a pătruns în locuinţă.

La ora locală 22:50 apele au urcat până la 1,87 metri, al doilea cel mai înalt prag după vârful istoric de 1,94 metri înregistrat la Veneţia în inundaţiile din 1966.

Citește și : Un om important din curtea lui Zelenski, ARESTAT pentru corupție

Tags: Bazilica Sfântul MarcuFrancesco MoragliainundatiiLuigi BrugnaroPellestrinavenetia
Categorii: Diaspora