X

Primele delegaţii au sosit în satul olimpic, cu opt zile înainte de debutul JO de la Paris

Primele delegaţii au sosit în satul olimpic, cu opt zile înainte de debutul JO de la Paris

Primele delegaţii au sosit joi dimineaţă în satul olimpic, care şi-a deschis oficial porţile cu opt zile înainte de debutul Jocurilor Olimpice de la Paris, startul unui val de sosiri care va atinge un vârf de peste 14.000 de persoane la apogeul competiţiei, scrie AFP.

Printre primii sosiţi sunt delegaţiile Thailandei, Australiei şi Columbiei.

“Este un moment special, satul va prinde cu adevărat viaţă”, a declarat şeful adjunct al delegaţiei franceze, Andre-Pierre Goubert, potrivit stiripesurse.

Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

“Suntem foarte încântaţi sa vedem cum arată. Arată super, abia aşteptăm să fim înăuntru şi abia aşteptăm sa înceapă”, a spus Stephanie Kershaw, jucătoarea echipei de hochei pe iarbă a Australiei, la momentul sosirii sale.

De o săptămână, în satul olimpic au sosit deja o parte din şefii delegaţiilor şi staffurile lor responsabile cu primirea echipelor.

În cursul zilei de joi, “câteva sute de oameni, probabil între una şi două mii”, inclusiv sportivi şi membri ai staffurilor, sunt aşteptaţi să treacă porţile satului aflat la nord de Paris, între Saint-Denis, Saint-Ouen şi insula Saint-Denis, a declarat o sursă din cadrul comitetului de organizare.

“Suntem pregătiţi”, a asigurat joi dimineaţă, pe France Info, directorul adjunct al satului, Augustin Tran Van Chau.

Satul, care se întinde pe 52 de hectare, va găzdui aproape 14.500 de persoane, inclusiv 9.000 de sportivi.

Citește și : Comisia Europeană a dat alerta economică: Turismul în UE s-ar putea prăbuși din cauza încălzirii globale

“Ar urma să fie un adevărat furnicar. Fiindcă populaţia nu va fi alcătuită doar din sportivi sau din stafful lor”, a spus un responsabil al mişcării olimpice din Franţa.

“Vom avea 4.000 de angajaţi în sat: cei de la Paris 2024, cei de la firmele cu care avem contracte – şi sunt mulţi desigur pentru a face satul să funcţioneze, mai ales pentru curăţenie şi catering – şi avem şi 1.500 de voluntari care vor lucra aici în sat (…)”, a explicat Laurent Michaud, directorul satului.

Tags: Andre-Pierre GoubertparisStephanie Kershaw
Sport