X

Primele patru comune unde va fi implementat Programul Satul European 2024

Primele patru comune unde va fi implementat Programul Satul European 2024

Primarii primelor patru comune din cele 612 au semnat astăzi contractele de finanțare, anunță ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu.

Citește și: Tarlev, categoric împotriva înstrăinării Portului Giurgiulești

Este vorba de Peresecina, raionul Orhei, Căzănești, raionul Telenești, Seliște, raionul Nisporeni și orășelul Vatra, Municipiul Chișinău. Astfel, primăria comunei Peresecina, raionul Orhei, va beneficia de construcția unei fântâni arteziene în localitate, dotată cu o stație de tratare și două turnuri de apă. Proiectul va asigura cu apă de calitate peste 1 050 de locuitori, Centrul comunitar de plasament și șapte  agenți economici. În urma implementării proiectului, dar și din alte inițiative anterioare, în total, peste 6.000 de locuitori ai comunei vor avea acces la apă potabilă.

Comuna Căzănești, raionul Telenești, va beneficia de extinderea rețelelor de alimentare cu apă pentru încă 240 de gospodării.  Acces la noul apeduct vor avea și grădinița, gimnaziul, centrul medicilor de familie, serviciul de ambulanță și medicină urgentă din localitate, inclusiv șase agenți economici. După implementarea proiectului, toți cei aproximativ 2.100 de locuitori ai comunei Căzănești, inclusiv satul Vadul Leca, vor avea acces la apă potabilă.

Orașul Vatra din municipiul Chișinău va beneficia de un proiect care prevede reconstrucția acoperișului și montarea unui sistem fotovoltaic la grădinița-creșă din localitate. Implementarea acestui proiect va îmbunătăți condițiile de educație și joacă pentru aproximativ 185 de copii și va oferi condiții optime de muncă celor 46 de angajați.

Comuna Seliște, raionul Nisporeni, va implementa un proiect de modernizare și eficientizare energetică a clădirii Primăriei. Renovarea edificiului va aduce îmbunătățiri și pentru alte patru instituții comunitare, care activează în aceeași clădire cu primăria.

Tags: Andrei SpînuCăzăneștiPeresecinaSatul EuropeanSelișteVatra
Știrile zilei