Primii copii palestinieni din iadul din Gaza au sosit în spitalele italiene

Publicat:

Primii copii palestinieni din iadul din Gaza au sosit în spitalele italiene

Datorită primei misiuni umanitare a unei țări europene, o sută de copii palestinieni, răniți în Fâșia Gaza, vor fi tratați în spitalele italiene. Cu primul zbor special, care a aterizat în seara zilei de 29 ianuarie la Roma, au sosit 11 copii, care sunt deja tratați în spitalele italiene, scrie EURONEWS, potrivit stiripesurse.ro.

Citeşte şi: Livia Mitrofan îi dă peste nas lui Recean: ‘poate nici nu există corupție în justiție’ – Stiripesurse.md


Patru pacienți minori palestinieni, răniți în Gaza, sunt internați la Spitalul de Pediatrie „Bambino Gesù” din Roma. Ei au sosit în seara zilei de luni, 29 ianuarie, pe aeroportul militar din Ciampino, cu un Air Force C130 provenient din Al-Arish, Egipt.

Primii copii palestinieni din iadul din Gaza au sosit în spitalele italiene

„Vor rămâne cât va fi necesar”, explică pentru „Euronews” Tiziano Onesti, președintele Spitalului de Pediatrie „Bambino Gesù”. Alături de el se află părintele Ibrahim Faltas, vicarul franciscan al Custodiei Țării Sfinte din Ierusalim, de origine egipteană. Ambii au mers în vizită la copiii internați în spitalul roman.

„Copiii sunt schimbați deja, au zâmbet, sunt fericiți că au ieșit din iadul din Gaza”, a declarat Ibrahim Faltas, vicar al Custodiei Țării Sfinte din Ierusalim.

Într-un punct de presă cu jurnaliştii, părintele Faltas face apel la speranţa că Israelul şi Hamas vor găsi cu adevărat pacea în Gaza: „Dacă nu acum, după toate aceste victime, când?”.

Primii copii palestinieni din iadul din Gaza au sosit în spitalele italiene

Zborul special face parte dintr-o operațiune mai amplă, care va continua în zilele următoare și care are ca scop transferul a o sută de minori palestinieni și a însoțitorilor acestora la spitalele “Bambino Gesù” din Roma, „Gaslini” din Genova, „Meyer” din Florența, „Rizzoli” din Bologna.

Alți 19 minori și familiile lor vor fi transportați pe mare cu nava „Vulcano” a Marinei Militare, care va porni din Egipt către Italia miercuri, 31 ianuarie.

După ce au părăsit infernul din Gaza prin trecerea de la Rafah, copiii au primit tratament inițial în centrele sanitare egiptene și în spitalele locale. Ulterior, coordonarea dintre echipa medicală militară italiană, personalul Ministerului Apărării, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Cooperării Internaționale și Spitalul „Gaslini” din Genova a făcut posibil transferul primilor copii cu respectivii lor însoțitori.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Tânărul care a tras în Trump căutase online informaţii despre asasinarea lui Kennedy

Tânărul care a tras în Trump căutase online informaţii despre asasinarea lui Kennedy Tânărul care a încercat în 13 iulie să îl ucidă pe candidatul...

Elon Musk dezminte că ar cheltui lunar 45 de milioane de dolari pentru campania lui Donald Trump

Elon Musk dezminte că ar cheltui lunar 45 de milioane de dolari pentru campania lui Donald Trump Multimiliardarul Elon Musk susţine că nu cheltuieşte lunar...

Un agent economic, amendat pentru că extrăgea ilegal argilă într-un sat din raionul Drochia

Un agent economic, amendat pentru că extrăgea ilegal argilă într-un sat din raionul Drochia Un agent economic extrăgea ilegal argila în satul Chetrosu, raionul Drochia....

Dezastru ecologic pe lacul din satul Drăsliceni: Mii de peşti morți plutesc de câteva zile în derivă

Dezastru ecologic pe lacul din satul Drăsliceni: Mii de peşti morți plutesc de câteva zile în derivă Imagini dezolante pe un lac din satul Drăsliceni,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.