Primire de coşmar pentru atleta de la JO: Iubitul ei a stropit-o cu benzină şi i-a dat foc!

Publicat:

Primire de coşmar pentru atleta de la JO: Iubitul ei a stropit-o cu benzină şi i-a dat foc!

Atleta ugandeză Rebecca Cheptegei, care a participat la maratonul feminin de la ultimele Jocuri Olimpice, desfăşurate la Paris, a murit în spitalul din Kenya în care a fost internată după ce a suferit un atac al iubitului ei, care a stropit-o cu benzină şi i-a dat foc, a informat joi centrul medical, citat de EFE, potrivit stiripesurse.ro.

“Din păcate, am pierdut-o după ce toate organele i-au cedat în cursul nopţii trecute”, a declarat dr. Owen Menach, director interimar al Spitalului Universitar Moi din Eldoret, vestul Kenyei, citat de presa locală.


Citeşte şi: De ce sunt românii bolnavi, săraci și fără prea multă școală – Stiripesurse.md

Federaţia de atletism din Uganda (UAF) a confirmat la rândul ei decesul sportivei în vârstă de 33 de ani.

Primire de coşmar pentru atleta de la JO: Iubitul ei a stropit-o cu benzină şi i-a dat foc!

“Suntem profund întristaţi să anunţăm decesul sportivei noastre, Rebecca Cheptegei, în această dimineaţă, care a fost în mod tragic victimă a violenţei domestice. Ca federaţie, condamnăm astfel de acte şi cerem dreptate. Fie ca sufletul ei să se odihnească în pace”, a precizat UAF într-un comunicat.

Tragedia s-a petrecut duminica trecută în districtul kenyan Trans Nzoia (vest), de unde sportiva a fost transportată de urgenţă la spitalul din Eldoret cu arsuri pe 80% din corp.

Presupusul atacator, Dickson Ndiema Marangach, a suferit şi el arsuri grave pe 30% din corp şi este internat la acelaşi spital.

Primire de coşmar pentru atleta de la JO: Iubitul ei a stropit-o cu benzină şi i-a dat foc!

Duminică, Marangach s-a strecurat in casa lui Cheptegei cu un bidon de cinci litri plin cu benzină, potrivit poliţiei.

Atleta plecase la biserică cu copiii ei şi, când s-a întors, bărbatul a aruncat combustibil pe ea şi i-a dat foc.

Părinţii sportivei, Joseph Cheptegei şi Agnes Ndiema, au indicat că fiica lor, rezidentă în Uganda, a cumpărat teren în districtul kenyan şi şi-a construit o casă în care locuia pe durata antrenamentelor sale.

Guvernul kenyan anunţase miercuri că intenţionează să o transfere pe sportivă la Nairobi pentru a primi tratament medical de specialitate, având în vedere starea ei critică.

Rebecca Cheptegei, care a concurat în curse din 2010, a participat la maratonul feminin din cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris, unde a terminat pe locul 44.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Evenimentele Zilei de 6 septembrie în Istorie

Evenimentele Zilei de 6 septembrie în Istorie 6 septembrie este a 249-a zi a calendarului gregorian și a 250-a zi în anii bisecți.   Sărbătorile Zilei de...

Regiuni din Brazilia, în alertă din cauza umidităţii foarte scăzute, comparabilă cu cea din Sahara

Regiuni din Brazilia, în alertă din cauza umidităţii foarte scăzute, comparabilă cu cea din Sahara Peste o mie de comune braziliene se aflau joi în...

Liam Gallagher (Oasis), criticat pentru prețurile mari ale biletelor după un tweet ironic din 2017

Liam Gallagher (Oasis), criticat pentru prețurile mari ale biletelor după un tweet ironic din 2017 Liam Gallagher se confruntă cu critici după ce un tweet...

Harvey Weinstein scapă de acuzații în Marea Britanie

Harvey Weinstein scapă de acuzații în Marea Britanie Procurorii britanici au renunțat la acuzațiile împotriva lui Harvey Weinstein, invocând lipsa unei perspective realiste de condamnare,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.