X

După ce au fost primiţi în Spania, migranţii de pe Aquarius vor să ceară azil în Franţa

Aproape jumătate dintre cei 630 de migranţi salvaţi de nava Aquarius şi sosiţi duminică în portul spaniol Valencia vor să ceară azil în Franţa, a anunţat luni guvernul Spaniei, condus de socialistul Pedro Sanchez, informează AFP, potrivit agerpres.

“Aproape jumătate dintre migranţi şi-au manifestat dorinţa de a cere azil în Franţa, ţară ce s-a oferit să primească o parte dintre persoanele salvate de nava Aquarius”, a anunţat guvernul spaniol într-un comunicat.

Citeşte şi: O camionetă a intrat cu viteză în mulţime la un festival de muzică din Olanda

Guvernul spaniol a anunţat sâmbătă că a acceptat propunerea Franţei de a primi o parte dintre migranţii de pe Aquarius.

Întrebat de AFP, directorul general al Oficiului francez pentru protecţia refugiaţilor şi apatrizilor (Ofpra), Pascal Brice, a anunţat că una dintre echipele sale se va deplasa în viitorul apropiat la Valencia.

“Imediat ce autorităţile spaniole ne vor anunţa numărul de persoane vizate, o echipă a Ofpra se va deplasa la faţa locului pentru discuţii şi a se asigura că persoanele ţin într-adevăr de dreptul de azil”, ceea ce ar urma să aibă loc “în timpul săptămânii”, a precizat el.

Sosiţi duminică în Valencia după ce au fost respinşi de Italia, cei 630 de migranţi salvaţi în noaptea de 9 spre 10 iunie în largul Libiei vor primi “un permis de intrare extraordinar de 45 de zile în Spania din raţiuni umanitare”, în timp ce statutul lor va fi examinat, a precizat luni guvernul spaniol.

Citeşte şi: Cutremur puternic în Japonia. Cel puţin trei oameni au murit – VIDEO

Tags: AquariusazilfrantamigrantiOficiul francez de protecţie a refugiaţilor şi apatrizilor (OFPRA)spaniaValencia
Categorii: Diaspora