X

Primul caz de COVID-19 în Costa Rica

Costa Rica a înregistrat vineri primul său caz de coronavirus, o turistă americană sosită în această ţară din America Centrală la 1 martie, a anunţat guvernul, potrivit AFP, scrie agerpres.

Pacienta, în vârstă de 49 de ani, a fost plasată în “izolare strictă” într-un hotel din San Jose, împreună cu soţul ei care a intrat în contact la New York cu persoane care sufereau de COVID-19, a anunţat ministrul sănătăţii, Daniel Salas, într-o conferinţă de presă.

Citește și : Trump va avea o întâlnire privată cu Bolsonaro în weekend

“Bărbatul nu a avut simptome, însă femeia a avut simptome de gripă foarte uşoare, diaree şi dureri abdominale”, a adăugat oficialitatea costaricană.

Rezultatele analizelor sunt aşteptate pentru cinci persoane care au intrat în contact cu cei doi soţi, a precizat ministrul Salas.

Noul coronavirus, detectat în provincia Wuhan, din China, a îmbolnăvit peste 100.000 de persoane în întreaga lume şi a făcut peste 3.456 de morţi în 92 de ţări şi teritorii, potrivit unui bilanţ AFP realizat vineri la ora 17:00 GMT pe baza surselor oficiale.

Citește și : Al treilea caz de coronavirus printre funcţionarii europeni

În America Latină, coronavirusul a fost detectat în Brazilia, Argentina, Mexic, Peru, Republica Dominicană, Chile, Ecuador şi Columbia, fără ca până acum să se înregistreze decese în regiune.

Tags: America CentralacoronavirusCosta Ricacovid-19san jose
Categorii: Știrile zilei