Primul caz de infectare cu variola maimuței din Europa, confirmat.  OMS a declarat epidemia o urgență globală

Publicat:

Primul caz de infectare cu variola maimuței din Europa, confirmat. OMS a declarat epidemia o urgență globală

Suedia a raportat joi primul caz de infectare cu variola maimuței (mpox) din afara Africii, la doar o zi după ce Organizația Mondială a Sănătății a declarat epidemia acestei infecții virale drept o urgență globală a doua oară în decurs de doi ani, relatează agenția Reuters.

Persoana a fost infectată, după ce ce a stat o perioadă într-o zonă a Africii unde a existat o epidemie de variola maimuței, a declarat Olivia Wigzell, director general la Agenția suedeză pentru sănătate publică, potrivit news.ro.


Organizația Mondială a Sănătății a făcut anunțul cu privire la mpox, care se răspândește prin contact apropiat, după ce un focar din Republica Democrată Congo a răspândit în țările vecine un tip mai grav al bolii.

”De asemenea, în cursul după-amiezii am primit confirmarea că avem un caz în Suedia de mpox de tip mai grav, cel numit Clasa I”, a declarat ministrul sănătății și afacerilor sociale, Jakob Forssmed, în cadrul unei conferințe de presă.

De asemenea, Olivia Wigzell a declarat că persoana infectată cu variola maimuței a primit îngrijiri medicale, potrivit recomandările agenției de sănătate.

”Cazul este primul cauzat de tulpina I care a fost diagnosticat în afara continentului african. Persoana afectată a fost, de asemenea, infectată în timpul unei șederi într-o zonă din Africa în care există un focar mare de mpox”, a spus ea.

Variola maimuței are simptome asemănătoare gripei
Peste 14.000 de cazuri de infectare cu o nouă tulpină de mpox au fost depistate în Africa în acest an, conform declaraţiilor făcute de şeful OMS. Cel puţin 500 de persoane au murit în epidemia actuală, a mai susţinut el.

Epicentul epidemiei este Republica Democrată Congo, dar în ultimele săptămâni au fost raportate 90 de cazuri în ţările vecine, potrivit Agerpres.

Mpox este o boală virală care se răspândeşte de la animale la om, însă se poate transmite şi prin contact fizic direct cu o persoană infectată cu acest virus. Ea declanşează simptome similare gripei şi apariţia unor leziuni cutanate purulente. Majoritatea cazurilor sunt uşoare, dar în anumite condiţii această boală poate ucide.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Stoianoglo: Instituirea unor norme contrare Constituției, un act pe cât de ilegal, pe atât de periculos

Stoianoglo: Instituirea unor norme contrare Constituției, un act pe cât de ilegal, pe atât de periculos Alexandr Stoianoglo, pretendent la șefia statului, a urmărit faptul contestării de...

Micii producători vor putea beneficia de granturi de până la 500 mii de lei

Micii producători vor putea beneficia de granturi de până la 500 mii de lei Întreprinderile din Republica Moldova vor putea beneficia de granturi de până...

Numărul cetățenilor străini care au vizitat R.Moldova a crescut cu 55% în prima jumătate a anului

Numărul cetățenilor străini care au vizitat R.Moldova a crescut cu 55% în prima jumătate a anului Numărul cetățenilor străini care au vizitat Republica Moldova prin...

Tabăra de vară pentru copii și tineret organizată de Consiliul raional Ialoveni și-a încheiat activitatea

Tabăra de vară pentru copii și tineret organizată de Consiliul raional Ialoveni și-a încheiat activitatea Tabăra de vară pentru copii și tineret „Ambiție! Educație! Inspirație”,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.