Primul centru ‘închis cu acces controlat’ pentru migranţi din Grecia, inaugurat pe insula Samos

Publicat:

O nouă tabără pentru refugiaţi, care poate găzdui 3.000 de persoane, s-a deschis sâmbătă pe insula elenă Samos, relatează dpa, potrivit agerpres

Centrul se află la circa 5 km de fosta tabără temporară din apropierea satului Vathy şi este înconjurat cu garduri înalte de sârmă ghimpată.


Citește și : Narendra Modi împlineşte 71 de ani, iar autorităţile vor să vaccineze zeci de milioane de indieni de ziua lui

Organizaţii de asistenţă a refugiaţilor au criticat noua tabără, care a fost finanţată şi din fonduri ale Uniunii Europene.

‘Nu putem decât să-i ajutăm pe pacienţii noştri să supravieţuiască’, a atras atenţia organizaţia Medici fără Frontiere.

Samos este prima insulă pe care se deschide un aşa-numit ‘centru închis cu acces controlat’. Altele sunt plănuite pe Lesbos şi Chios.

‘Guvernul se ocupă de problema migraţiei, aşa cum le-am promis cetăţenilor’, le-a declarat sâmbătă jurnaliştilor ministrul de resort, Notis Mitarakis, cu ocazia deschiderii centrului.

‘În urmă cu numai doi ani, pe Samos ajungeau 10.500 de migranţi, iar anul acesta până acum au fost doar 111’, a adăugat el.

Grecia a transferat în ultimele luni pe continent mii de migranţi care este probabil să primească azil, printre care femei însărcinate, persoane vârstnice sau bolnave, copii.

În acelaşi timp, Grecia a întărit supravegherea frontierelor sale maritime.

Unele organizaţii umanitare au acuzat Atena că permite măsuri ilegale de respingere pentru a-i forţa pe migranţi să se întoarcă în Turcia.

În replică, guvernul elen afirmă că protejează frontierele naţionale, care sunt şi ale Uniunii Europene.

Citește și : Italienii sunt de acord cu certificatul sanitar obligatoriu

În noua tabără, migranţii vor găsi condiţii bune de trai şi securitate, a afirmat Mitarakis. El a subliniat încă o dată că Grecia nu mai este o poartă de intrare pentru imigraţia ilegală în Uniunea Europeană.

Conform presei locale, migranţii vor avea voie să părăsească tabăra între orele 08.00 şi 20.00 zilnic, cu excepţia celor cărora li s-au respins cererile de azil şi care vor fi returnaţi în Turcia în baza acordului semnat de UE cu Ankara.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite Trei persoane au fost rănite la Paris după ce...

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă Așezat în vârful unui deal de pe...

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic În unele țări europene, a fi bunic a devenit o ocupație plătită....

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul Tot mai multe sate din Republica...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.