Primul complex logistic multimodal din Moldova va fi construit la stația feroviară Berești

Publicat:

Primul complex logistic multimodal din Moldova va fi construit la stația feroviară Berești

Primul complex logistic multimodal din Moldova va fi construit la stația feroviară Berești din Ungheni pe un teren de aproximativ 18 hectare. Acesta va facilita accesul Republicii Moldova la coridoarele de transport internaționale, contribuind astfel la integrarea țării noastră în rețeaua globală de transport și logistică. Autoritățile examinează trei opțiuni de amplasare și configurare a noului complex, fiind desfășurat și un studiu de fezabilitate în acest sens, transmite MOLDPRES. 

Proiectul prevede dezvoltarea unei infrastructuri moderne care să acopere toate tipurile de transport terestru de mărfuri. Aceasta va include căi de acces feroviare și rutiere, macarale pentru containere, platforme de operare a mărfurilor și depozite, asigurând astfel o operare eficientă și rapidă, potrivit radiochisinau.md.


Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

Proiectul va permite operarea a aproximativ 200.000 de camioane anual, echivalentul a 4 milioane de tone de mărfuri. Această capacitate de operare este crucială pentru a răspunde cererii în creștere și pentru a asigura un flux continuu de mărfuri.

Obiectivul principal al proiectului este transformarea terminalului Berești într-un nod logistic regional. Compania internațională implicată în proiect va continua elaborarea studiului de fezabilitate, detaliind valoarea investițiilor necesare și modelul de funcționare și gestionare a complexului.

MDED a comunicat că dezvoltarea acestui proiect este esențială întrucât Moldova nu dispune de o rețea logistică modernă și complexă integrată în lanțul economic al țării. „De aceea există necesitatea majoră a dezvoltării Complexului Logistic Multimodal Berești, care are potențial de a transforma Moldova într-un hub regional de transport și logistică, care va stimula creșterea economică și va facilita comerțul internațional”, a conchis sursa citată.

Citește și : Comisia Europeană a dat alerta economică: Turismul în UE s-ar putea prăbuși din cauza încălzirii globale

Mai mult, prin acest proiect, Republica Moldova va putea atrage investiții străine și va crește competitivitatea pe piețele internaționale, consolidând astfel poziția sa strategică în regiune.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Neavând unde să se ascundă, locuitorii din Gaza se adăpostesc în fosta închisoare

Neavând unde să se ascundă, locuitorii din Gaza se adăpostesc în fosta închisoare După ce săptămâni întregi de bombardamente israeliene i-au lăsat fără un alt...

El Mayo, regele mexican al drogurilor, pledează nevinovat la acuzațiile de trafic de droguri din SUA

El Mayo, regele mexican al drogurilor, pledează nevinovat la acuzațiile de trafic de droguri din SUA Ismael „El Mayo” Zambada, presupus cofondator al cartelului Sinaloa,...

Unul dintre cei mai periculoşi fugari ai mafiei italiene a fost arestat în Barcelona

Unul dintre cei mai periculoşi fugari ai mafiei italiene a fost arestat în Barcelona Unul dintre cei mai periculoși fugari din Italia, cunoscut ca fiind...

Muzeul de ceară din Dublin retrage figura lui Sinéad O’Connor ca să facă alta

Muzeul de ceară din Dublin retrage figura lui Sinéad O'Connor ca să facă alta Muzeul Național de Ceară din Dublin este „angajat” să creeze o...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.