X

Primul deces cauzat de coronavirus în Coreea de Sud

Coreea de Sud a înregistrat primul deces cauzat de coronavirus, un bărbat în vârstă de 63 de ani, al cărui nume nu a fost dat publicităţii, relatează AFP şi BBC, potrivit news.ro .

Bărbatul a murit la un spital din Cheongdo. El se număra printre 15 persoane din spital testate pozitiv cu coronavirus.

Citește și : Macron condamnă ‘cu cea mai mare fermitate’ atacurile comise de regimul al-Assad în nord-vestul Siriei

În Coreea de Sud numărul total al cazurilor de persoane infectate cu coronavirus este 104, dintre acestea aproape 50 fiind înregistrate la Daegu.

O femeie în vârstă de 61 de ani, membră a sectei creştine “Biserica Shincheonji a lui Iisus”, este suspectată că a infectat aproximativ 40 de persoane participând la ceremonii religioase, deşi era bolnavă. După ce a avut febră la 10 februarie, femeia a refuzat de două ori să se supună unui test pentru depistarea coronavirusului, spunând că nu a fost plecată recent în străinătate. Ea a participat apoi la cel puţin patru ceremonii religioase în cadrul sectei, înainte să fie diagnosticată cu coronavirus. Autorităţile din Daegu au anunţat că este posibil ca la ceremoniile la care a fost prezentă femeia să fi participat 1.001 membri ai sectei.

Biserica Shincheonji şi-a închis toate structurile din Coreea de Sud, precizând, într-un comunicat, că este “dezolată” de faptul că unul dintre membrii săi, “considerând că suferă de o răceală, pentru că nu a fost în stărinătate, a infectat numeroase persoane” din biserică, provocând îngrijorare în comunitatea locală.

Citește și : Liderii europeni îşi etalează divergenţele la sosirea la summitul bugetului UE

Comandantul bazei militare americane de la Daegu le-a cerut militarilor cate au participat la ceremoniile religioase să rămână în carantină.

Din precauţie, serviciile de urgenţă a patru spitale din oraş au fost închise şi primarul Kwon Young-jin le-a cerut localnicilor să nu îşi părăsească locuinţele.

Tags: CheongdoCoreea de SudcoronavirusDaegudeces
Categorii: Știrile zilei