X

Primul deces cauzat de COVID-19 în Gibraltar

Gibraltarul a înregistrat primul său deces cauzat de COVID-19, au anunţat miercuri autorităţile din această enclavă a Marii Britanii, care întreţine relaţii strânse cu Spania învecinată, una dintre ţările din Europa cel mai grav afectate de pandemie, informează AFP, scrie agerpres

Victima, o femeie nonagenară, a murit din cauza complicaţiilor provocate de o pneumonie, după ce a contractat noul coronavirus.

Citește și : Croaţia îşi înzestrează forţele aeriene! SUA, Franţa şi Suedia au venit cu primele oferte

De la începutul pandemiei, 842 de persoane au contractat SARS-CoV-2 în această enclavă cu 34.000 de locuitori, situată în sudul Spaniei.

În pofida faptului că Spania este una dintre ţările cel mai grav afectate de pandemie, cu aproape 40.000 de morţi şi aproape 1,4 milioane de persoane infectate, Gibraltarul şi-a păstrat mereu deschisă frontiera, traversată în fiecare zi de aproape 14.000 de angajaţi transfrontalieri.

Citește și : Turcia şi Rusia au semnat un acord de monitorizare comună a armistiţiului din Nagorno-Karabah

Enclava britanică a reuşit să controleze epidemia graţie unei strategii de testare şi de monitorizare a cazurilor. Autorităţile din Gibraltar au realizat peste 75.000 de teste până în prezent, o cifră care depăşeşte de peste două ori numărul său total de locuitori.

Tags: coronaviruscovid-19deceseuropapandemiespania
Categorii: Diaspora