Primul foc de artificii la Nisa de Ziua Naţională a Franţei de la atentatul din 2016

Publicat:

Oraşul Nisa, de pe Riviera franceză, organizează sâmbătă seara primul foc de artificii, cu ocazia Zilei Naţionale a Franţei, de la atentatul sângeros de la 14 iulie 2016, a anunţat muncipalitatea, relatează AFP, potrivit news.ro .

Acest foc de artificii va fi realizat de pe o barjă plasată în faţa cheiului Statelor Unite, în prelungirea celebrei Promenade a Englezilor, însă la 13 iulie, şi nu la 14 iulie, la cererea asociaţiilor care reprezintă familiile victimelor.


Citește și : Cel puţin 26 de morţi şi 56 de răniţi în asediul unui hotel din oraşul somalez Kismayo

Tema reţinută anul acesta a focului de artificii este ”renaşterea” şi ”întoarcerea la viaţă”, a anunţat vineri Primăria din Nisa, şi va fi însoţită ”de o muzică purtătoare de speranţă”.

Un omagiu le va fi adus victimelor la 14 iulie, printr-o ceremonie culturală dimineaţa şi un concert al Orchestrei Filarmonice din Nisa seara, la finalul căruia, la ora locală 22.34 (23.34, ora României) – ora atentatului din 2016 – 86 de fascicule vor fi proiectate pe cer de pe faleză.

Citește și : Afganistan: Atac al talibanilor asupra unui hotel din Qala-e-Naw

La 14 iulie 2016, atentatul comis la finalul focului de artificii pe Promenade des Anglais de către tunisianul Mohamed Lahouaiej-Bouhlel şi revendicat de organizaţia Statul Islamic (SI), s-a soldat cu 86 de morţi, 206 răniţi şi 1.360 de persoane traumatizate, potrivit bilanţului comunicat de către Fondul de garanţie care indemnizează victimele.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.