X

Primul lot de șine pentru renovarea căilor ferate a ajuns în Moldova

Primul lot de șine pentru renovarea căilor ferate a ajuns în Moldova

Primul lot de șine pentru renovarea căilor ferate din Moldova a ajuns în țară, anunță administrația Î.S. „Calea ferată din Moldova”.

Citește și: Recean anunță cine va ocupa funcția de șef la Finanțe

Materia primă vine din Kazahstan și a ajuns în portul Giurgiulești pe 28 iulie, anunță factorii responsabili din cadrul întreprinderii. Lucrările, ce urmează a fi efectuate de compania kazahă „Temirzhol Zhondeu”, includ măsuri de proiectare și reabilitare a drumului de fier pe tronsonul de cale ferată Bender-Basarabeasca-Etulia-Giurgiulești, cu o lungime totală de 233 de km, pentru creșterea capacității de transport feroviar, reducerea timpului de călătorie și alinierea caracteristicilor infrastructurii feroviare a Moldovei la standardele și reglementările europene existente.

Proiectul de restructurare a căilor ferate din Moldova, în sumă de peste 150 mln de euro, care vizează îmbunătățirea infrastructurii feroviare și modernizarea materialului rulant pentru a permite Căii Ferate să sporească eficiența și siguranța serviciilor feroviare de-a lungul coridorului de cale ferată de Sud Moldova, este finanțat de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), Banca Europeană de Investiții (BEI) și Uniunea Europeană.

Tags: Calea Ferată din MoldovaCFMșine Moldova
Știrile zilei