Primul ministru de culoare din istoria Italiei,Cecile Kyenge, divorţează de soţul său, care candidază din partea Ligii

Publicat:

Primul ministru de culoare din istoria Italiei, Cecile Kyenge, divorţează de soţul să, care va candida din partea Ligii (extrema-dreaptă), partid ce a vizat-o cu remarci rasiste, relatează miercuri agenţia DPA, scrie agerpres.

Într-un incident notoriu, un important membru al Ligii, partidul ministrului italian de interne Matteo Salvini, a comparat-o pe dna Kyenge cu ”un urangutan”.


Citește și : Căldură neobișnuită în Argentina. Temperaturile au bătut toate recordurile în Patagonia

Dar Salvini ”este în esenţă un om bun. Sunt sigur că nu este rasist”, a declarat miercuri în tabloidul La Verita (de dreapta) Domenico Grispino, care va deveni în curând fostul soţ al dnei Kyenge.

Grispino a anunţat că separarea cuplului va deveni oficială pe 14 februarie. El a confirmat că va candida din partea Ligii la alegerile locale din luna mai în oraşul său natal Castelfranco Emilia.

Cecile Kyenge, născută în Congo, este membră a Partidului Democrat (centru-stânga). Ea a fost ministru pentru integrare în perioada 2013-2014. Acum este membră a Parlamentului European.

Dna Kyenge a anunţat separat sfârşitul mariajului său pe media sociale marţi, după ce Grispino şi-a făcut cunoscută candidatura din partea Ligii într-un interviu la radio.

”Data pentru audiere în faţa unui judecător pentru a pune capăt mariajului nostru – audiere pe care eu am cerut-o cu luni în urmă – se apropie”, scrie Cecile Kyenge.

În ianuarie, Roberto Calderoli (Liga), fost ministru şi în prezent vicepreşedinte al Senatului, a fost condamnat la 18 luni de închisoare cu suspendare pentru că a insultat-o pe Cecile Kyenge comparând-o cu ”un urangutan”.

Citește și : Rusia acordă un credit uriaș Cubei și continuă cooperarea cu Venezuela

Cotidianul La Repubblica (centru-stânga) a relatat miercuri că Grispino nu a dat dovadă de nici un fel de demnitate faţă de insulta la adresa partenerei lui de care s-a separat.

Salvini nu a făcut nici un fel de comentariu, dar pe o pagină oficială de Facebook a partidului au fost publicate imagini cu el zâmbind, cântând la vioară, celebrând veştile.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.