Primul oraş american care INTERZICE vânzarea hainelor din blană

Publicat:

Oraşul californian San Francisco a votat marţi pentru interzicerea comercializării obiectelor noi din blană, devenind astfel cel mai mare oraş din Statele Unite care adoptă o astfel de măsură pentru protejarea animalelor, informează marţi AFP, potrivit agerpres.

”Pentru a-i ajuta pe cei care nu cuvântă, colegii mei tocmai au votat în unanimitate în favoarea propunerii mele de interzicere a vânzării de obiecte de vestimentaţie sau de accesorii noi din blană începând de la 1 ianuarie 2019”, a scris pe contul său de Twitter Katy Tang membră a consiliului de supraveghere a acestui oraş recunoscut drept unul dintre cele mai progresiste din ţară.


Citeşte şi: FARC a murit dar nu se predă. 1200 de disidenţi încearcă să se alăture unei alte grupări de gherilă

Tang, cea care a propus introducerea acestei măsuri, a adăugat că se realizează “mult profit pe – literalmente – spatele animalelor”.

”50 de milioane de animale sunt ucise anual într-un mod oribil pentru ca noi să le purtăm şi să fim la modă”, a declarat Katy Tang.

”Sper că vom transmite astfel un mesaj puternic restului lumii”, a adăugat ea.

Societatea pentru apărarea drepturilor animalelor, Humane Society International (HSI), a salutat pe blog-ul său o “victorie istorică în favoarea a milioane de animale captive, ucise cu cruzime pentru blana lor”.

Alte două oraşe californiene mai mici, West Hollywood şi Berkeley, au interzis deja vânzarea de obiecte noi din blană. Interdicţii ce vizează vânzarea şi importul de blană naturală sunt de asemenea în vigoare în India şi în Sao Paulo, Brazilia, se menţionează pe blogul Humane Society care militează pentru interzicerea absolută a vânzării de piele şi blănuri naturale.

Citeşte şi: O playmate cere să poată să vorbească despre relaţia sa cu Trump

Două mărci italiene, Versace si Furla, în special sub presiunea HSI, au anunţat că nu vor mai folosi blană naturală extinzând astfel lista companiilor de profil care şi-au luat un astfel de angajament (Armani, Calvin Klein, Hugo Boss, Ralph Lauren, Michael Kors sau Gucci).

Federaţia Internaţională a Blănii (International Fur Federation) s-a declarat ”dezamăgită” de decizia luată de Versace, însă nu a exprimat încă un punct de vedere faţă de hotărârea luată de conducerea oraşului San Francisco.

Potrivit HSI, Regatul Unit lucrează la o interdicţie naţională privind blănurile naturale. La rândul său, Cehia a votat pentru interzicerea fermelor de animale destinate industriei blănurilor, călcând pe urmele unor state precum Austria, Marea Britanie, Olanda şi Elveţia.

Unii comercianţi din San Francisco şi-au exprimat nemulţumirea faţă de votul oraşului californian. ”Acesta va avea un impact important asupra noastră”, a subliniat Karen Flood, director executiv al asociaţiei profesionale din cartierul comercial Union Square, citată de San Francisco Chronicle.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Aeroportul din Chișinău ar putea fi inclus în lista bunurilor care nu pot fi privatizate. Vot pozitiv în Guvern

Aeroportul din Chișinău ar putea fi inclus în lista bunurilor care nu pot fi privatizate. Vot pozitiv în Guvern Aeroportul Internațional Chișinău ar putea fi...

Un asteroid se apropie de Pământ: Călătorește cu peste 40.000 de mile pe oră

Un asteroid se apropie de Pământ: Călătorește cu peste 40.000 de mile pe oră Un asteroid care călătorește cu peste 40.000 de mile pe oră...

Transnistria ar putea rămâne fără metan începând cu anul 2025

Transnistria ar putea rămâne fără metan începând cu anul 2025 Începând cu anul 2025, Ucraina va sista tranzitul de gaz rusesc pe teritoriul său, ceea...

VIDEO – Momentul în care spitalul de copii din Kiev e lovit de o rachetă

VIDEO - Momentul în care spitalul de copii din Kiev e lovit de o rachetă Rusia a atacat luni puternic capitala Ucrainei, Kievul, fiind lovit...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.