Primul pacient cu cip cerebral joacă șah online

Publicat:

Primul pacient cu cip cerebral joacă șah online

Primul pacient uman căruia medicii i-au implantat un cip cerebral dezvoltat de compania Neuralink apare într-un videoclip de 9 minute jucând șah și oprind muzica pe un laptop cu ajutorul gândului. El controlează un cursor pe ecran cu ajutorul cipului implantat.

Pacientul, care nu fusese identificat anterior, a declarat în înregistrarea video transmisă în direct că se numește Noland Arbaugh, în vârstă de 29 de ani, care a rămas paralizat sub umăr în urma unui accident de circulație, anunță Sky News, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și: Galbur: „Reunificarea cu România – unica soluție”

Arbaugh a primit un implant de la companie în ianuarie și ar putea controla un mouse de calculator cu ajutorul gândurilor sale, a declarat Musk luna trecută.

Musk a declarat anterior că scopul cipului cerebral este de a permite în cele din urmă utilizatorilor cu dizabilități, precum Stephen Hawking, să “comunice mai repede decât un licitator”.

De asemenea, el a mai afirmat că ar putea fi capabil să trateze potențial obezitatea, autismul, depresia și schizofrenia.

Citește și: Condițiile moderne de trai au ajuns la Cociulia

“Operația a fost super ușoară”, a spus dl Arbaugh în videoclipul difuzat pe platforma de socializare X a lui Musk, referindu-se la procedura de implantare.

“Am fost literalmente externat din spital o zi mai târziu. Nu am nicio deficiență cognitivă”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Biden, furios de modul în care propriul partid încearcă să îl forțeze să plece

Biden, furios de modul în care propriul partid încearcă să îl forțeze să plece Președintele Joe Biden este furios de modul în care partidul încearcă...

AAC atenționează despre căderea serviciilor Microsoft care a afectat mai multe aeroporturi

AAC atenționează despre căderea serviciilor Microsoft care a afectat mai multe aeroporturi Autoritatea Aeronautică Civilă atenționează că o defecțiune tehnică a serviciilor Microsoft/Windows a afectat mai...

A decis să nu-și prelungească acordul cu Real Madrid și a ales la ce echipă vrea să se transfere în această vară

A decis să nu-și prelungească acordul cu Real Madrid și a ales la ce echipă vrea să se transfere în această vară ”Telenovela” Andriy Lunin...

Rusia revendică cucerirea satului Iurivka, în estul Ucrainei, într-un asalt vizând localitatea Niu Iork

Rusia revendică cucerirea satului Iurivka, în estul Ucrainei, într-un asalt vizând localitatea Niu Iork Rusia revendică vineri cucerirea unui nou sat, Iurivka, în estul Ucrainei,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.