Primul politician transgender din Rusia a anunțat că revine la genul său inițial: „Am realizat că sunt bărbat în postul mare”

Publicat:

Primul politician transgender din Rusia a anunțat că revine la genul său inițial: „Am realizat că sunt bărbat în postul mare”

Primul politician transgender din Rusia, candidat în trecut la un post de guvernator în Siberia, a anunțat că revine la genul său inițial, un anunț surprinzător pentru susținătorii săi. Anunțul vine în contextul unei reprimări tot mai dure a comunității LGBT de către regimul de la Kremlin, relatează The Moscow Times.

Roman Alioșin, cunoscut până acum cu numele de Iulia Alioșina, a încercat să candideze pentru postul de guvernator din regiunea Altai, în Siberia rusească, cu puțin timp înainte ca Putin să interzică schimbarea juridică a genului dar și pe cea chirurgicală a sexului biologic. Joi, Alioșin și-s pus numele bărbătesc pe Telegram și și-a schimbat fotografia de profil cu una în care apare ca bărbat.


„Mi-am dat seama că sunt bărbat în timpul postului mare. M-am uitat prin albumele strămoșilor mei, m-am rugat pentru ei și m-a ajutat să-mi consolidez ideea că sunt bărbat. Sunt un patriot al țării mele, de aceea trăiesc în Rusia. Ofer scuze întregului popor rus”, a scris el pe rețeaua socială.

Nu este clar ce l-a determinat și în ce circumstanțe a hotărât Alioșin, cunoscut anterior ca apărător al drepturilor minorităților sexuale, să facă așa-numita „detranziție”. Alioșin a condus partidul Inițiativa Civică din Altai până în 2022, când a anunțat că renunță la politică după ce Kremlinul a interzis „propganda LGBT”.

De atunci Curtea Supremă a Rusiei a decis interzicerea așa-zisei „mișcări publice internaționale LGBT”, iar autoritățile regimului au făcut raiduri în spații frecventate de sau aparținând persoanelor LGBT, au încarcerat oameni care aveau steagul curcubeu (desemnat „simbol extremist”) și au pus sub acuzare penală persoane din comunitate.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Romii din R.Moldova se confruntă în continuare cu discriminare și discurs instigator la ură

Romii din R.Moldova se confruntă în continuare cu discriminare și discurs instigator la ură Comunitatea romă din Republica Moldova se confruntă în continuare cu discriminare...

Orban: Putin nu va ataca o ţară NATO

Orban: Putin nu va ataca o ţară NATO ''Niciun om serios nu poate vorbi despre o intenţie a Rusiei de a ataca NATO'', a declarat...

Un român a ajuns după gratii în Germania după ce a încercat să agațe o polițistă îmbrăcată în civil

Un român a ajuns după gratii în Germania după ce a încercat să agațe o polițistă îmbrăcată în civil Un român a fost arestat în...

NATO în fața unei provocări majore: 35-50 de brigăzi suplimentare necesare pentru apărare împotriva Rusiei

NATO în fața unei provocări majore: 35-50 de brigăzi suplimentare necesare pentru apărare împotriva Rusiei NATO va avea nevoie de între 35 și 50 de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.