Primul satelit din lemn, construit în Japonia, va fi lansat în septembrie

Publicat:

Primul satelit din lemn, construit în Japonia, va fi lansat în septembrie

Primul satelit din lume care este construit din lemn urmează să fie lansat la bordul unei rachete a companiei SpaceX în luna septembrie, au anunţat oamenii de ştiinţă japonezi care au realizat această premieră mondială, informează AFP.

Satelitul experimental, dezvoltat de cercetătorii de la Universitatea Kyoto şi de compania forestieră Sumitomo Forestry, are forma unui cub cu latura de 10 centimetri.


Creatorii lui se aşteaptă ca lemnul să ardă în totalitate atunci când dispozitivul va reintra în atmosferă, ceea ce va împiedica formarea de particule metalice când satelitul se va întoarce pe Pământ.

“Sateliţii care nu sunt fabricaţi din metal ar trebui să fie preferaţi”, a declarat Takao Doi, astronaut şi profesor-asociat la Universitatea Kyoto, într-o conferinţă de presă care a avut loc marţi.

Dezvoltatorii săi doresc să predea satelitul LignoSat, fabricat pe bază de lemn de magnolie, agenţiei spaţiale japoneze (JAXA) pe parcursul săptămânii viitoare.

El va fi trimis în spaţiu la bordul unei rachete a companiei SpaceX de la Centrul Spaţial Kennedy în luna septembrie, destinaţia sa fiind Staţia Spaţială Internaţională (ISS), au precizat ei.

Satelitul va fi eliberat apoi de pe modul experimental japonez din cadrul ISS pentru a-i testa rezistenţa şi durabilitatea în spaţiu.

“Datele vor fi trimise de la satelit către cercetători, care vor putea să verifice dacă există semne de tensiune şi dacă el poate rezista la schimbări uriaşe de temperatură”, a declarat miercuri o purtătoare de cuvânt a companiei Sumitomo Forestry.

Marţi, o rachetă care transporta un alt satelit – o colaborare între Agenţia Spaţială Europeană (ESA) şi JAXA – a fost lansată din California într-o misiune de studiere a rolului pe care norii l-ar putea juca în combaterea schimbărilor climatice.

Satelitul EarthCARE se va afla pe orbită la aproape 400 km deasupra Pământului timp de trei ani.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un trib care nu a avut contacte cu exteriorul a ieșit din pădurea din Amazon în căutarea hranei

Un trib care nu a avut contacte cu exteriorul a ieșit din pădurea din Amazon în căutarea hranei Un trib care nu a avut contacte...

O turistă care a mimat un act sexual cu statuia lui Bacchus a stârnit scandal la Florența

O turistă care a mimat un act sexual cu statuia lui Bacchus a stârnit scandal la Florența O turistă fotografiată în timp ce mima un...

Prima cartografiere 3D a inimii până la scară celulară (ESRF)

Prima cartografiere 3D a inimii până la scară celulară (ESRF) Cercetători au realizat prima imagine 3D a două inimi umane, una sănătoasă şi cealaltă bolnavă,...

Lavrov: Rusia este dispusă să coopereze cu ‘orice’ preşedinte al Statelor Unite

Lavrov: Rusia este dispusă să coopereze cu 'orice' preşedinte al Statelor Unite Rusia este dispusă să coopereze cu ”orice” preşedinte al Statelor Unite ”pregătit să...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.