X

Primul şofer prins beat la volan sub noua lege

Primul şofer prins beat la volan sub noua lege

Poliția informează că a fost reținut primul șofer, după noile modificări în Codul Penal care se referă la conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate.

Potrivit IGP, ieri, în jurul orei 10:50, pe strada Independenței din comuna Băcioi, polițiștii au observat și stopat șoferul unui Nissan, care se deplasa neuniform.

Vezi şi: Cine-l mai înţelege pe Biden? VIDEO – Şi-a pus o şapcă ”Trump 2024”şi tot Internetul râde de el – Stiripesurse.md

Acesta a fost testat alcoolscopic, iar rezultatul a arătat o concentrație de 1,03 mg/l vapori de alcool în aerul expirat.

Primul şofer prins beat la volan sub noua lege

Automobilul a fost ridicat și dus la parcarea specială, iar șoferul escortat la Inspectoratul de poliție Botanica pentru documentare.

Bărbatul a fost reținut pentru 72 de ore.

Acesta riscă amendă de la 75.000 la 125.000 de lei sau închisoare de la 1 la 3 ani, în ambele cazuri cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport. Sancțiunea este aplicată de instanța de judecată.

Amintim, începând cu 7 septembrie 2024, au fost modificate sancțiunile privind conducerea mijlocului de transport cu depășirea limitelor de alcool admisibile sau în stare de ebrietate produsă de alte substanțe.

Tags: Băcioibeatlegesofer
Social