Primul zbor către Israel ce traversează spaţiul aerian al Arabiei Saudite a fost lansat joi de compania Air India

Publicat:

Compania Air India a lansat joi primul zbor regulat către Israel ce traversează spaţiul aerian al Arabiei Saudite, punând capăt unei interdicţii de decenii a Riadului pentru zborurile spre Israel prin spaţiul aerian al regatului, relatează AFP, conform agerpres.

Acest zbor inaugural a decolat din New Delhi la 12.30 GMT şi urmează să aterizeze la Tel Aviv la 19.45 GMT, potrivit companiei indiene.


Citește și : Polonia : Victimele din Al Doilea Război Mondial pot cere Germaniei 543 de miliarde de dolari ca despăgubiri

“Vom asigura zboruri fără escală de la New Delhi la Tel Aviv din 22 martie prin spaţiul aerian saudit”, a declarat purtătorul de cuvânt al Air India, Praveen Bhatnagar.

Această nouă linie a fost anunţată în iulie anul trecut de prim-ministrul indian Narendra Modi, în timp ce omologul său israelian Benjamin Netanyahu a sugerat pentru prima dată în ianuarie că ar putea traversa spaţiul aerian saudit.

Riadul nu întreţine relaţii oficiale cu Israelul, iar compania israeliană El Al survolează în prezent Marea Roşie pentru destinaţiile sale indiene, pentru a evita spaţiile aeriene saudit şi iranian.

Survolul Arabiei Saudite va reduce semnificativ timpul de zbor între India şi Israel.

Benjamin Netanyahu şi administraţia americană a lui Donald Trump favorizează ideea unei noi convergenţe a intereselor între Israel şi ţările arabe, începând cu Arabia Saudită, mai ales în faţa ascensiunii Iranului.

Ei sugerează că aceasta ar putea conduce la o reconfigurare diplomatică regională, în timp ce doar două ţări arabe (Egipt şi Iordania) întreţin relaţii diplomatice cu Israelul.

În ciuda unor semne de interacţiune discretă, autorităţile din Arabia Saudită nu vorbesc despre posibile contacte, chiar informale, cu Israelul.

Citește și : Ucraina : Nadia Savcenko a fost arestată. Ea pregătea o lovitură de stat

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.