X

Principala destinație turistică a anului în Moldova este regiunea turistică ‘Inima Nistrului’

Principala destinație turistică a anului în Moldova este regiunea turistică ‘Inima Nistrului

Acest lucru a devenit cunoscut în cadrul „Galei Turismului”, care a avut loc în seara zilei de 27 septembrie, de Ziua Internațională a Turismului. Ministerul Culturii din Moldova și Oficiul Național al Turismului au premiat cele mai bune companii, organizații și experți din sectorul turismului.

Astfel, pentru promovarea destinațiilor, au fost premiate Rezervația Naturală „Prutul de Jos”, Compania de Vinuri ”Apriori” și harta turistică 3D a Chișinăului; cele mai bune obiecte culturale și educaționale au fost Complexul Muzeal Țipova, Muzeul Casa Caraman, Galeria Colecție ”Petru Costin”; cele mai bune destinații ecoturistice au fost Rezervația Naturală „Prutul de Jos”, Rezervația peisagistică ”La Castel”, Stejarul lui Ștefan în EcoResort, potrivit infomarket.md.

Citește și: Preşedintele Comitetului militar al NATO: Ucraina are dreptul legal şi militar de a lovi adânc în interiorul Rusiei pentru a obţine un avantaj de luptă

Cele mai bune structuri de cazare au fost Complexul Turistic ”Codru”, Agropensiunea ”Valea Stâncii” și Casa Sobarului, iar structura cu cea mai delicioasă mâncare a fost restaurantul ”Fuior Gourmet b C.B.T Cricova-Vin”. Pentru abundența de divertisment gastronomic au fost premiate Eco Resort Butuceni, Complexul etno-turistic ”Gagauz Sofrasi”, ”Prutul de Jos – Meleag Natal”.

Pentru cea mai bună experiență rurală oferită vizitatorilor, premiile au fost acordate Casei de ceramică ”Vasile Goncear”, Pensiunii ”La Tudora” și Detox Digital Medieval Tourist Tour, la categoria turism de divertisment, premiile au fost acordate Pensiunii ”Meșter Faur”, Proiectului ”Stâncile Prutului” și Hora Inimii, iar la categoria turism vitivinicol, premiile au fost acordate Vinăriei ”Mileștii Mici”, Vinăriei ATU și Cramei Tudor. Cele mai bune agenții de turism au fost Enjoy Moldova by Solei Tourism, Tatrabis, Safe Travel Agency și Winetours Moldova.

Cei mai buni ghizi au fost desemnați Ferrari Alfredo, Balan Artemis și Boian Angela; cei mai buni media, influenceri și bloggeri au fost LA PAS PRIN ȚARĂ, Călătorii cu gust și Popas Turistic. Asociația de Turism Medical, platforma TravelAnt și Village Travel Bot au fost premiați pentru inovații în turism.

Citește și: Aproape 46% dintre moldoveni vor modificarea Constituţiei pentru aderarea la UE (sondaj)

Cele mai semnificative proiecte de dezvoltare durabilă în industria turismului sunt proiectul Universității de Stat Empowering young women: sustainable livelihoods through tourism, traseul turistic din Parcul Național Prutul de Jos și clusterul turistic VIA Cahul. Noutățile anului sunt hotelul Castel Mimi Wine Resort, complexul ecvestru și agroturistic Kazak Club și Butoiul din Scoreni.

Cei mai importanți experți în domeniu – Nicolae Platon și Nina Belei. Gala Turismului a fost organizată cu suportul strategic al Proiectului Moldova Competitivitate Rurală și Durabilitate, finanțat de USAID Moldova, UE, Biroul de Cooperare Elvețian, Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), American Enterprise Fund Ucraina-Moldova, în parteneriat cu Vinăria Cricova, Castel Mimi Wine Resort, Vinăria Asconi și Asociația Națională a Turismului Receptor și Intern.

Tags: Inima NistruluiMoldovaturism
Cultură și Media