X

Principalele drumuri din Beirut au fost blocate iar de protestatari

Protestatarii antiguvernamentali libanezi au blocat din nou luni drumurile în capitala Beirut şi la periferie, continuând să facă presiuni asupra preşedintelui pentru a numi un nou premier şi a forma un nou guvern, informează DPA, potrivit agerpres.

În weekend, armata şi poliţia libaneză au reuşit să deschidă principalele drumuri. De asemenea, armata i-a chemat pe manifestanţi să-şi limiteze protestele în pieţele publice.

Citeşte şi: McDonald’s îşi dă afară directorul general

Unele drumuri au fost blocate cu anvelope aprinse, în timp ce altele au fost efectiv ”sigilate” de demonstranţii care şi-au instalat taberele în mijlocul principalelor autostrăzi.

Protestele antiguvernamentale au început în întreg Libanul pe 17 octombrie, cu demonstranţi din diferite grupuri religioase acuzând clasa politică de proastă gestionare şi corupţie.

Ca răspuns, prim-ministrul Saad Hariri şi-a prezenta demisia săptămâna trecută preşedintelui libanez Michel Aoun, dând curs uneia dintre cererile cheie ale protestatarilor.

Citeşte şi: Margrethe Vestager: UE nu are nevoie de campioni industriali ‘cocoloşiţi’

Preşedintele nu a apelat încă la diferitele blocuri parlamentare pentru a numi un nou prim-ministru, care ar forma apoi un nou guvern.

Protestatarii cer un guvern de tehnocraţi care să se ocupe de economia slăbită a ţării. 

Tags: BeirutLibanMichel AounprotesteSaad Hariri
Categorii: Știrile zilei