X

Principalele oraşe din Ucraina rămân sub controlul armatei ucrainene (Ministerul britanic al Apărării)

Armata rusă nu a avansat prea mult vineri, astfel că principalele oraşe din Ucraina rămân sub controlul serviciilor de securitate ucrainene, anunţă Ministerul britanic al Apărării, pe baza datelor colectate de serviciile de informaţii militare, conform CNN, potrivit mediafax.

“Continuă luptele în zone esenţiale. Rusia a făcut progrese limitate până acum, în cursul zilei de azi, iar Ucraina menţine controlul asupra principalelor oraşe. Ministerul ucrainean al Apărării raportează că forţele militare ruse au ajuns în suburbiile Kievului”, a transmis vineri Ministerul britanic al Apărării.

Citește și : Rusia rămâne FĂRĂ stand la Mobile World Congress

“Atacurile ruse şi schimburile de focuri cu sisteme de artilerie au continuuat în cursul nopţii şi dimineaţă. Nu există dovezi privind atacuri asupra oraşului Lviv”, a precizat Ministerul Apărării de la Londra.

Armata ucraineană a transferat numeroase vehicule blindate în jurul Kievul şi în interiorul oraşului, în condiţiile în care trupele ruse se apropie de capitală, a anunţat vineri după-amiază Ministerul ucrainean de Interne.

Primarul Kievului, Vitali Klitsckho, a declarat că oraşul a intrat “în etapa de apărare”. Administraţia Volodimir Zelenski le-a cerut locuitorilor Kievului să se mobilizeze pentru a respinge cu orice mijloace atacul armatei ruse. Conform unor surse, au fost distribuite zeci de mii de arme civililor. Preşedintele Volodimir Zelenski a ordonat joi seară mobilizarea generală, chemându-i, opţional, chiar şi pe bărbaţii cu vârste de peste 60 de ani.

Potrivit cotidianului The Kyiv Independent, forţele militare ruse au pătruns vineri după-amiază în districtul Obolonski, situat la periferia capitalei Ucrainei, şi sunt schimburi de focuri cu armata ucraineană.

Tags: kievlondraucrainaVitali KlitsckhoVolodimir Zelenski
Categorii: DiasporaRăzboi in Ucraina