Principalele partide de stânga din Polonia vor forma o singură alianţă pentru următoarele alegeri

Publicat:

Principalele partide de stânga din Polonia vor forma o singură alianţă numită “Stânga” (Lewica) pentru următoarele alegeri parlamentare, a anunţat luni unul din liderii partidelor, informează DPA, scrie agerpres.

Decizia aprofundează cooperarea între partide, transformând coaliţia lor existentă într-o singură grupare pentru alegeri şi, prin urmare, reducând pragul necesar intrării în parlament de la 8 la 5%.


Citește și : Comerţul global nu se va redresa în următoarele trimestre, avertizează Banca Centrală Europeană

Această acţiune ar putea face mai greu pentru partidul Lege şi Justiţie (PiS) aflat la guvernare în Polonia să câştige o majoritate absolută în următoarele alegeri parlamentare stabilite pentru luna octombrie.

Această alianţă va include Alianţa Democratică de Stânga (SLD), Stânga Împreună (Lewica Razem), Primăvara (Wiosna), Partidul Socialist din Polonia (PPS) şi Uniunea Muncii (Unia Pracy), precum şi organizaţii feministe şi seculare de stat, printre altele.

La alegerile din 2015, partidul PiS a reuşit să-şi asigure o majoritate absolută în legislativ în ciuda faptului că a obţinut doar 37,6% din votul popular, în parte datorită faptului că coaliţia de stânga nu a reuşit să intre în parlament.

Partidele de stânga au obţinut 7,6% din voturi la ultimele alegeri, sub pragul de 8% necesar pentru coaliţii să intre în parlament.

Citește și : Trump vrea pedeapsa capitală pentru cei care comit crime în masă și motivate de ură

Noua alianţa a fost anunţată luni de către Adrian Zandberg, liderul Stângii Împreună. Ea este valabilă numai pentru viitoarele alegeri şi rămâne de văzut dacă va fi menţinută după vot.

Preşedintele polonez Andrzej Duda a declarat vineri că cel mai probabil următoarele alegeri parlamentare se vor desfăşura la 13 octombrie.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.