Principalul acuzat pentru atentatele din 13 noiembrie 2015 din Paris și-a cerut iertare victimelor

Publicat:

Salah Abdeslam, principalul acuzat în procesul privind atentatele de la Paris, din 2015, și-a cerut iertare victimelor la finalul mărturiei sale în fața instanței. El este singurul supraviețuitor al celulei Stat Islamic care a vizat Parisul în 13 noiembrie 2015, în care au murit 130 de persoane, informează mediafax.

Procurorii spun că Salah Abdeslam, în vârstă de 32 de ani, este singurul membru supraviețuitor al așa-numitei celule a Statului Islamic care a vizat Parisul la jumătatea lunii noiembrie 2015, ucigând 130 de persoane.


Citește și : Beijingul critică vizita întreprinsă în Taiwan de membri ai Congresului SUA

„Vreau ă îmi exprim condoleanțele și să îmi prezint scuze față de toate victimele”, a Salah Abdeslam în fața instanței, potrivit BBC.

Procurorii spun că centura sa sinucigașă s-a defectat, dar Salah Abdeslam a declarat că s-a răzgândit. El este acuzat de crimă ca parte a unei bande teroriste organizate, dar nu este acuzat că a ucis pe cineva personal.

Cel acuzat și-a început mărturia subliniind că el însuși nu a ucis sau rănit pe nimeni.

„Știu că ura rămâne… Vă cer astăzi să mă urâți cu moderație”, a declarat, în lacrimi, în fața instanței, Salah Abdeslam. „Vă cer să mă iertați”.

Scuzele sale au marcat finalul mărturiei, oar apoi a rămas tăcut în primele zile ale procesului, în afară de momentele când vocifera ocazional împotriva instanței.

Unul dintre avocații apărării l-a întrebat dacă regretă că nu și-a pus în aplicare planul de a ucide.

„Nu regret. Nu i-am ucis pe acești oameni și nu am murit”, a răspuns el.

„Aș vrea să spun astăzi că această poveste din 13 noiembrie a fost scrisă cu sângele victimelor. Este povestea lor, iar eu am făcut parte din ea”, a adăugat el.

„Ei sunt legați de mine și eu sunt legat de ei”, a mai spus el cu o voce tremurândă.

Atacurile au avut loc la 13 noiembrie, când o echipă de 10 jihadiști înarmați a vizat mai multe locuri din Paris, printre care sala de concerte Bataclan și Stade de France.

Nouă dintre atacatori fie s-au aruncat în aer, fie au fost împușcați mortal. Se crede că franco-marocanul Salah Abdeslam este ultimul supraviețuitor al grupului.

Citește și :  Departamentul de Stat al SUA aprobă vânzarea de echipament militar de 1 miliard de dolari Nigeriei

De asemenea, se pare că acesta a călătorit la Paris de la locuința sa din Bruxelles împreună cu ceilalți atacatori și intenționa să se arunce în aer. Motivul pentru care nu a reușit să facă acest lucru a fost o defecțiune tehnică sau o răzgândire de ultim moment, Aceasta este o întrebare-cheie la care familiile victimelor doresc să primească un răspuns.

El a susținut că plănuia să se arunce în aer într-un bar aglomerat, dar s-a răzgândit după ce i-a văzut pe cei pe care urma să-i ucidă.

Salah Abdeslam riscă o condamnare pe viață dacă va fi găsit vinovat.

El a primit deja o pedeapsă cu închisoarea de la un tribunal belgian pentru participarea sa la un schimb de focuri cu poliția la Bruxelles.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.