Principalul organism consultativ din China își începe sesiunea anuală

Publicat:

Principalul organism consultativ din China, care include lideri politici şi oameni de afaceri, şi-a început joi sesiunea anuală, cu participarea a 2.057 de delegaţi, relatează media de stat, citate de DPA, potrivit agerpres.

Conferinţa Consultativă Politică Populară Chineză (CPPCC) este programată să dureze până miercuri şi să se suprapună cu Congresul Naţional al Poporului (NPC), sesiunea parlamentară anuală.


Citește și: CUTREMUR puternic în centrul Mării Mediterane

Cele două adunări, cunoscut şi ca ‘Cele două sesiuni’, reprezintă cel mai important eveniment politic al anului în China.

Cele două adunări erau programate iniţial să înceapă la 5 martie, dar au fost amânate din cauza pandemiei de coronavirus.

Decizia guvernului de a organiza cele două sesiuni acum arată încrederea în legătură cu capacitatea sa de a ţine pandemia de coronavirus sub control.

În ultimele săptămâni, China a raportat numai câteva noi infecţii în fiecare zi. Totuşi, s-au format câteva focare în provincia nord-estică Jilin, care se învecinează cu Rusia şi Coreea de Nord.

Din cei 2.151 de delegaţi ai CPPCC, 2.057 au fost prezenţi pentru sesiunea de deschidere în Marea Sală a Poporului din Beijing, conform agenţiei chineze de presă Xinhua.

La întâlnire au luat parte, ca de obicei, preşedintele Xi Jinping şi ceilalţi membri ai Biroului Politic al Partidului Comunist Chinez.

Majoritatea delegaţilor, cu excepţia a doi membri ai Biroului Politic, au apărut cu mască pe faţă, conform imaginilor transmise de televiziunea oficială CCTV.

Citește și: Americanii trimit în Taiwan torpile grele MK-48

Cea mai importantă zi a celor două întruniri va fi vineri, când se va deschide sesiunea parlamentară şi când premierul Li Keqiang ar urma să anunţe ţinta de creştere economică pentru acest an.

Economia Chinei a scăzut cu 6,8% în primul trimestru al anului, ca urmare a crizei produse de pandemia de coronavirus.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

VIDEO// Două furturi într-o zi. Poliția a prins hoțul de la Râșcani

VIDEO// Două furturi într-o zi. Poliția a prins hoțul de la Râșcani Un bărbat de 40 de ani din capitală a fost reținut de...

Instruiți să detecteze armele de foc și munițiile cu raze X

Instruiți să detecteze armele de foc și munițiile cu raze X Reprezentanți din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Aeroportul Internațional Chișinău de comun cu cei...

Nordul țării scapă de caniculă. La sud și centru rămâne în vigoare Codul galben și portocaliu

Nordul țării scapă de caniculă. La sud și centru rămâne în vigoare Codul galben și portocaliu Canicula scade din intensitate. Meteorologii au actualizat alertele. Respectiv,...

Atenție! Vin alte intemperii peste Moldova. Este emisă avertizare Cod galben

Atenție! Vin alte intemperii peste Moldova. Este emisă avertizare Cod galben După mai multe zile de foc, urmează ploi, furtuni și grindină. A fost emisă...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.