Principalul partid de stânga din Israel va fi condus de un homosexual

Publicat:

Partidul de stânga israelian Meretz l-a ales joi seara la conducerea sa pe Nitzan Horowitz (foto), care şi-a recunoscut în mod deschis homosexualitatea şi care devine astfel primul lider gay al unei organizaţii politice naţionale în Israel, relatează AFP, potrivit agerpres.

Horowitz, jurnalist în vârstă de 54 de ani şi fost deputat, l-a învins pe Tamar Zandberg, care deţinea funcţia de preşedinte al formaţiunii de mai bine de un an, în cursul unui vot al Comitetului Central al partidului.


Citeşte şi: Prima zi a summitului G20 la Osaka

Israelul are reputaţia de stat avansat în ceea ce priveşte transparenţa şi egalitatea pentru comunitatea LGBT, chiar şi în cadrul unor instituţii precum armata.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a numit la 5 iunie, pentru prima dată în istoria ţării, un ministru gay pentru portofoliul Justiţiei, Amir Ohana. Totuşi, comentează AFP, această numire se crede că este motivată în mare parte de loialitatea politică a lui Amir Ohana faţă de premierul Netanyahu.

Citește și: Putin îi aruncă mănuşa lui Trump! Propunerea la care nu se aştepta nimeni

Primul deputat homosexual din Parlamentul israelian, Ouzi Even, a fost ales în 2002. Cinci deputaţi ai Parlamentului ales în aprilie (din 120) sunt gay.

Alegerea lui Horowitz are loc cu mai puţin de trei luni înainte de noile alegeri parlamentare programate la 17 septembrie. Netanyahu, aflat în imposibilitatea de a forma o coaliţie după alegerile din aprilie, a preferat să organizeze noi alegeri.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.