‘Principalul suspect’ în atacul armat de sâmbătă din nord-estul Franţei a fost arestat

Publicat:

“Principalul suspect” în atacul armat de sâmbătă din nord-estul Franţei, în apropiere de graniţa cu Luxemburg şi Belgia, a fost arestat luni, a anunţat procurorul responsabil cu ancheta, potrivit AFP, scrie agerpres.

Atacul, care a lăsat în urmă cinci răniţi, dintre care trei în stare gravă, a avut loc în comuna Villerupt la “un punct de vânzare” şi are probabil legătură cu traficul de droguri, potrivit unor aleşi locali.


Citește și : Kemal Kiliçdaroglu, politicianul care vrea să îl detroneze pe Erdogan

Principalul suspect “a fost arestat la ora 06:05, în apropierea casei celor doi fraţi ai săi” din Villerupt, şi plasat în arest, a explicat procurorul de Nancy, Francois Capin-Dulhoste.

La locul atacului au fost găsite “20 de tuburi de cartuşe de 9 milimetri”, “ceea ce sugerează un pistol mitralieră”, a spus procurorul. “Autorul s-ar fi prezentat pe jos la locul evenimentelor, înainte de a trage şi a fugi într-un vehicul”, a adăugat el.

“Investigaţiile se vor concentra pe a stabili dacă a acţionat singur”, a declarat Francois Capin-Dulhoste. “Un atacator singur, asta este aproape o constantă, dar un singur vinovat, asta este o altă chestiune”, a mai declarat el, întrebându-se în special în legătură cu prezenţa unui posibil şofer.

Unul dintre răniţii grav este un minor luxemburghez în vârstă de 17 ani care a fost împuşcat în cap. El a fost operat în noaptea de sâmbătă spre duminică. Un altul este un francez în vârstă de 20 de ani care a fost rănit în piept, “aproape de inimă”, potrivit procurorului. Despre el se afirmă în prezent că este “neoperabil”. Al treilea rănit grav este o femeie algeriană în vârstă de 30 de ani, împuşcată în şold.

Citește și : Pentagon Leaks: Prigojin i-ar fi promis Kievului să-i divulge poziţionarea trupelor ruse

Alte două persoane au fost mai puţin grav afectate: un portughez de 19 ani şi un bărbat de 20 de ani care a fost lovit în piept şi braţ.

Duminică, o maşină carbonizată, “considerată vehiculul de evadare”, potrivit procurorului, a fost găsit la aproximativ treizeci de kilometri de Villerupt.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august Armata germană va înceta să exploateze baza sa de transport aerian din...

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli Doi dintre vulcanii activi ai Italiei sunt în plin proces de erupție. Insula turistică...

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații Ziua internaţională a sărutului este celebrată, anual, la 6 iulie. A apărut în 2006, în Marea...

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia O moldoveanc a fost condamnată în Italia fiind acuzată de faptul că...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.