X

‘Principalul suspect’ în atacul armat de sâmbătă din nord-estul Franţei a fost arestat

“Principalul suspect” în atacul armat de sâmbătă din nord-estul Franţei, în apropiere de graniţa cu Luxemburg şi Belgia, a fost arestat luni, a anunţat procurorul responsabil cu ancheta, potrivit AFP, scrie agerpres.

Atacul, care a lăsat în urmă cinci răniţi, dintre care trei în stare gravă, a avut loc în comuna Villerupt la “un punct de vânzare” şi are probabil legătură cu traficul de droguri, potrivit unor aleşi locali.

Citește și : Kemal Kiliçdaroglu, politicianul care vrea să îl detroneze pe Erdogan

Principalul suspect “a fost arestat la ora 06:05, în apropierea casei celor doi fraţi ai săi” din Villerupt, şi plasat în arest, a explicat procurorul de Nancy, Francois Capin-Dulhoste.

La locul atacului au fost găsite “20 de tuburi de cartuşe de 9 milimetri”, “ceea ce sugerează un pistol mitralieră”, a spus procurorul. “Autorul s-ar fi prezentat pe jos la locul evenimentelor, înainte de a trage şi a fugi într-un vehicul”, a adăugat el.

“Investigaţiile se vor concentra pe a stabili dacă a acţionat singur”, a declarat Francois Capin-Dulhoste. “Un atacator singur, asta este aproape o constantă, dar un singur vinovat, asta este o altă chestiune”, a mai declarat el, întrebându-se în special în legătură cu prezenţa unui posibil şofer.

Unul dintre răniţii grav este un minor luxemburghez în vârstă de 17 ani care a fost împuşcat în cap. El a fost operat în noaptea de sâmbătă spre duminică. Un altul este un francez în vârstă de 20 de ani care a fost rănit în piept, “aproape de inimă”, potrivit procurorului. Despre el se afirmă în prezent că este “neoperabil”. Al treilea rănit grav este o femeie algeriană în vârstă de 30 de ani, împuşcată în şold.

Citește și : Pentagon Leaks: Prigojin i-ar fi promis Kievului să-i divulge poziţionarea trupelor ruse

Alte două persoane au fost mai puţin grav afectate: un portughez de 19 ani şi un bărbat de 20 de ani care a fost lovit în piept şi braţ.

Duminică, o maşină carbonizată, “considerată vehiculul de evadare”, potrivit procurorului, a fost găsit la aproximativ treizeci de kilometri de Villerupt.

Tags: anchetaBelgiadroguriFrancois Capin-DulhosteLuxemburgNancyVillerupt
Categorii: Diaspora