Principalul suspect în atentatul din 2017 dintr-un club de noapte din Istanbul a respins toate acuzaţiile

Publicat:

Principalul suspect în atentatul din 2017 într-un club de noapte din Istanbul în care au fost ucise 39 de persoane a respins toate acuzaţiile împotriva sa, a relatat luni agenţia de presă de stat turcă Anadolu, preluată de DPA, scrie Agerpres.

Cetăţeanul uzbec Abdulkadir Maşaripov a fost arestat la două săptămâni după atacul din clubul de noapte Reina, comis la scurt timp după miezul nopţii pe 1 ianuarie 2017.


Citește și : Franţa şi Germania poartă discuţii asupra regulilor privind exporturile de armament

În timpul unei şedinţe de judecată închise la Istanbul, lângă închisoarea de înaltă securitate Silivri, Maşaripov a declarat că nu el a comis crimele, potrivit Anadolu.

Atacul în timpul petrecerii de Revelion în care au fost de asemenea rănite 79 de persoane a fost revendicat de gruparea teroristă Stat Islamic. Maşaripov este unul din totalul de 58 de suspecţi, dintre care 39 sunt deţinuţi.

Maşaripov a declarat că nu era el bărbatul ce apare purtând o armă automată de asalt. El a susţinut că s-a ascuns pentru că nu avea acte de identitate şi de asemenea pentru că mass-media a dat vina pe el pentru atac, a relatat Anadolu.

Procesul a început în decembrie 2017. El se confruntă cu acuzaţii de crimă, tentativă de crimă şi apartenenţa la o organizaţie teroristă.

Citește și : UE aplică noi sancțiuni Rusiei. Cetățeni ruși, pe lista neagră

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Află în ce țară se află cea mai tânără bunică. Are doar 23 de ani

Află în ce țară se află cea mai tânără bunică. Are doar 23 de ani România este ţara care are cea mai tânără bunică, la...

S-a stins din viață Jon Landau, producătorul premiat cu Oscar pentru „Titanic” şi „Avatar”

S-a stins din viață Jon Landau, producătorul premiat cu Oscar pentru „Titanic” şi „Avatar” Jon Landau, producătorul premiat cu Oscar pentru „Titanic” şi „Avatar”, care...

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT)

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT) Un hacker a avut acces la sistemele interne de...

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august Armata germană va înceta să exploateze baza sa de transport aerian din...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.