X

Prinși la frontieră cu zeci de kg de pește

Prinși la frontieră cu zeci de kg de pește

La intrarea în satul Dumeni, patrula mobilă a Sectorului Poliției de Frontieră Cuconeștii Noi a oprit în trafic un autovehicul la volanul căruia a fost legitimat un cetățean al Republicii Moldova în vârstă de 34 de ani.

Citește și: La PTF Leușeni-Albița se circulă în regim normal

În timpul verificării mijlocului de transport și controlul documentelor, polițiștii de frontieră au observat pe acoperișul automobilului o barcă de cauciuc, iar în urma verificării portbagajului au fost depistate 7 plase cu o lungime totală de 400 m de pescuit din monofilament și 7 pești de diferite specii, cu greutatea totală de 21 de kg. Pentru întreaga cantitate de pește persoana nu deținea documente de proveniență a bunurilor sau de posesie.

Mai mult ca atât, la solicitarea polițiștilor de frontieră de a se legitima, șoferul nu a putut prezenta actele permisive de conducere a automobilului. Ca urmare a verificării în baza de date ASP, s-a stabilit că tânărul nu deține permis de conducere. Conform procedurilor legale, au fost informați reprezentanții Inspectoratului pentru Protecția Mediului și solicitat un echipaj al IP Râșcani pentru documentarea în continuare a cazului.

Alți patru cetățeni moldoveni din raionul Edineț au fost documentați pentru ilegalități în zona de frontieră. Ei se deplasau cu ATV-uri spre linia de frontieră. Aceștia nu dețineau acte de identitate și nici nu se avizaseră la subdiviziunea de frontieră, iar la solicitarea de către polițiștii de frontieră de a prezenta careva acte confirmative pentru conducerea ATV-ului, aceștia nu dețineau, motiv pentru care a fost solicitat un echipaj al INSP, prin intermediul 112 pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

Tags: cu pește la frontierailegalitati la frontieraPolitia de Frontiera a R. Moldova
Știrile zilei