Prinţesa Martha Louise a Norvegiei renunță la exercitarea funcţiilor ei oficiale

Publicat:

Prinţesa Martha Louise a Norvegiei, logodită cu un şaman autoproclamat şi susţinătoare înfocată a unor terapii alternative controversate, a renunţat la exercitarea funcţiilor ei oficiale pentru a beneficia astfel de o deosebire mai clară între activităţile personale şi îndatoririle sale princiare, a anunţat marţi biroul de presă al casei regale norvegiene, citat de AFP, potrivit agerpres

“Prinţesa şi logodnicul ei, Durek Verrett, doresc o deosebire mai clară între activităţile lor şi casa regală”, a anunţat Palatul Regal din Oslo într-un comunicat.


Citește și : Péter Szijjártó: Cu Trump la Casa Albă, nu ar fi fost război în Ucraina!

“Acest lucru înseamnă, mai ales, că ei nu vor mai utiliza titlul de prinţesă (folosit de Martha Louise – n.r.) şi nu îi vor menţiona pe membrii casei regale pe reţelele de socializare, în producţii mediatice sau în cadrul unor activităţi comerciale”, se afirmă în acelaşi comunicat, care precizează totuşi că Martha Louise “îşi va păstra titlul de prinţesă”.

Fiica cea mare a cuplului regal al Norvegiei şi ocupanta locului al patrulea în ordinea de succesiune la tronul ţării, prinţesa Martha Louise, în vârstă de 51 de ani, a divorţat de soţul ei, Ari Behn, în 2017 şi a decis apoi să îşi refacă viaţa alături de un ghid spiritual autoproclamat, Durek Verrett, în mare vogă la Hollywood.

Ei şi-au anunţat logodna în luna iunie.

Prinţesa Martha Louise este considerată o personalitate excentrică în regatul scandinav, după ce a afirmat că poate să comunice cu îngerii, un dar pe care ea încearcă să îl “împărtăşească” prin intermediul unor cursuri şi al unor cărţi.

Durek Verrett se prezintă drept “un şaman din a şasea generaţie”, iar printre adepţii lui se numără celebrităţi precum Antonio Banderas şi Gwyneth Paltrow.

În cartea sa intitulată “Spirit Hacking”, Durek Verrett propune, de exemplu, exerciţii pentru ştergerea “amprentei” vaginale a femeilor care au avut parteneri sexuali multipli şi, totodată, lasă se înţeleagă că una dintre cele cele mai teribile boli din lume, cancerul, reprezintă o alegere.

În comunicatul publicat marţi de Palatul Regal din Oslo, prinţesa Martha Louise a dat asigurări spunând că este “conştientă de importanţa cunoştinţelor bazate pe cercetarea ştiinţifică”.

“Totuşi, eu cred că există şi anumite ‘ingrediente’ pentru o viaţă bună şi o bună sănătate fizică şi mintală, care nu sunt chiar atât de uşor de rezumat într-un studiu ştiinţific”, a adăugat ea.

“Spiritualitatea, intimitatea cu celelalte persoane şi cu animalele, yoga şi meditaţia” pot fi factori suplimentari, la fel cum sunt “căldura unei mâini, un ac de acupunctură, un cristal”.

Prinţesa norvegiană a mai spus că face “o diferenţă” între ea, “ca persoană privată”, şi calitatea sa de membră a familiei regale, cerând publicului şi presei să îi respecte viziunea personală şi “fără ca alţii să fie nevoiţi să răspundă pentru aceste lucruri”.

Citește și : Zelenski le care americanilor ‘să menţină o unitate de neclintit’ până la ‘restabilirea păcii’ în Ucraina

Prinţesa Martha Louise şi logodnicul ei, care formează un cuplu atipic, nu reuşesc să câştige admiraţia norvegienilor. Potrivit unor sondaje recente, mai mult de jumătate dintre norvegieni doresc ca Martha Louise să renunţe la titlul de prinţesă.

Martha Louise, divorţată de primul ei soţ, care s-a sinucis după aceea, este fiica cea mare a regelui Harald al V-lea şi a renunţat deja la majoritatea titlurilor sale, inclusiv la cel de “Alteţă Regală”. Ea este devansată în ordinea de succesiune la tronul Norvegiei de fratele ai mai tânăr, prinţul moştenitor Haakon, şi de cei doi copii ai acestuia.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cum au „driblat” trei naționale de la EURO 2024 noua regulă UEFA

Cum au „driblat” trei naționale de la EURO 2024 noua regulă UEFA Italia, Danemarca și Slovenia sunt trei selecționate care și-au asigurat prezența în optimile...

Peste 168.000 de moldoveni au plecat din Republica Moldova în ultimii trei ani

Peste 168.000 de moldoveni au plecat din Republica Moldova în ultimii trei ani Peste 168 de mii de moloveni au părăsit ţara în perioada anilor...

În perioada 17 – 28 iunie 2024, Serviciul Vamal a constatat apariția obligației vamale suplimentare în cuantum de 3,193 mln. lei

În perioada 17 - 28 iunie 2024, Serviciul Vamal a constatat apariția obligației vamale suplimentare în cuantum de 3,193 mln. lei Au fost constatate următoarele tipuri...

Expert: negocierile de aderare la UE au început. Vin și provocările

Expert: negocierile de aderare la UE au început. Vin și provocările După visul de aderare la UE, pentru Republica Moldova și Ucraina vin zilele de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.