Prinţul Andrew este dat în judecată pentru abuzuri sexuale

Publicat:

Americanca Virginia Giuffre, care îl acuză pe prinţul Andrew al Marii Britanii, un apropiat al miliardarului Jeffrey Epstein, că ar fi abuzat-o sexual pe când era minoră, a depus luni o plângere la New York împotriva acestui membru al familiei regale britanice, relatează marţi AFP, potrivit agerpres.

Această plângere relansează cazul, deosebit de jenant pentru monarhia britanică, provocat de legăturile celui de-al doilea fiu al reginei Elisabeta a II-a cu regretatul om de afaceri acuzat de trafic de minore, care l-au determinat pe prinţul Andrew să se retragă din viaţa publică.


Citește și: Mexicul se angajează să protejeze o jurnalistă amenințată de traficanții de droguri

Virginia Giuffre susţine că ducele de York este “unul dintre bărbaţii puternici” căruia i-a fost “predată în scopuri sexuale” şi căruia i-a căzut victimă între 2000 şi 2002, începând de la vârsta de 16 ani, în vastul dosar de trafic sexual pentru care omul de afaceri Jeffrey Epstein a fost acuzat şi încarcerat, înainte de a se sinucide într-o închisoare din Manhattan, în vara anului 2019.

Prinţul Andrew, care a respins deja acuzaţiile, este acuzat în plângerea depusă de Virginia Giuffre că ar fi agresat-o sexual pe când era minoră, în trei ocazii: la Londra, în casa unei apropiate a lui Epstein, Ghislaine Maxwell, şi în locuinţe aparţinând omului de afaceri din New York şi Insulele Virgine.

“Îl acuz pe prinţul Andrew pentru ceea ce mi-a făcut. Cei puternici şi cei bogaţi nu sunt scutiţi de răspundere”, a spus Virginia Giuffre într-un comunicat transmis mass-media. “Sper că alte victime vor vedea că este posibil să nu trăim în tăcere şi frică”, a mai spus ea.

Contactaţi de AFP, nici reprezentanţii prinţului Andrew, cunoscut drept “fiul favorit” al reginei Elisabeta a II-a, nici familia regală nu au dorit să comenteze.

Citește și: Insula Martinica se ÎNCHIDE și le recomandă turiștilor să plece

Prinţul Andrew, în vârstă de 61 de ani, a negat “categoric” astfel de acuzaţii într-un interviu acordat BBC în noiembrie 2019, considerat dezastruos, în care nu şi-a exprimat regretul pentru prietenia cu Epstein şi nici cea mai mică empatie pentru victimele sale. El şi-a exprimat însă îndoielile cu privire la autenticitatea unei fotografii extrem de mediatizate care îl arăta împreună cu Virginia Giuffre şi, în fundal, putând fi văzută şi Ghislaine Maxwell, care rămâne încarcerată în cazul Epstein.

În pofida dezminţirilor sale, asocierea sa cu omul de afaceri american l-a forţat pe prinţul Andrew să se retragă din viaţa publică.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Șeful Marelui Stat Major, în vizită la mai multe unități militare din municipiul Ungheni și Bălți

Șeful Marelui Stat Major, în vizită la mai multe unități militare din municipiul Ungheni și Bălți Șeful Marelui Stat Major, generalul Eugen Ohladciuc, a vizitat...

La summitul OCS de la Shanghai, Putin şi-a reiterat planul de pace în Ucraina, sinonim cu ‘capitulare’ Kievului

La summitul OCS de la Shanghai, Putin şi-a reiterat planul de pace în Ucraina, sinonim cu 'capitulare' Kievului Rusia este gata să ia în considerare...

Un mort şi trei răniţi într-un atac rusesc asupra unei instalaţii de gaze în regiunea ucraineană Poltava

Un mort şi trei răniţi într-un atac rusesc asupra unei instalaţii de gaze în regiunea ucraineană Poltava Un atac cu rachete al forţelor armate ruse...

Wizz Air va lansa alte trei curse aeriene din Chișinău

Wizz Air va lansa alte trei curse aeriene din Chișinău Compania Wizz Air a anunțat că va lansa alte trei curse aeriene. Astfel, din toamnă,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.