X

Prinţul Charles va întreprinde o vizită în Israel şi teritoriile palestiniene luna viitoare

Prinţul Charles va desfăşura o vizită în Israel şi în teritoriile palestiniene luna viitoare, în numele guvernului britanic, a anunţat miercuri familia regală, informează dpa, scrie agerpres.

Prinţul Charles se va deplasa la Forumul Mondial al Holocaustului de la Ierusalim, la invitaţia preşedintelui israelian Reuven Rivlin, la 23 ianuarie, şi “îşi va asuma o serie de angajamente în numele guvernului britanic”, a subliniat biroul de presă al Prinţului Charles, Clarence House.

Citește și : François Hollande vrea o nouă FORȚĂ de stânga în Franţa

Preşedinţii Rusiei, Franţei, Germaniei, Italiei şi Austriei se numără printre liderii de state care intenţionează să participe la Ziua de Comemorare a Victimelor Holocaustului, marcată la 27 ianuarie, la împlinirea a 75 de ani de la eliberarea lagărului de exterminare de la Auschwitz, a anunţat anterior biroul de presă al lui Rivlin.

Prinţul Charles va întreprinde de asemenea o misiune guvernamentală în teritoriile palestiniene ocupate, la invitaţia preşedintelui palestinian Mahmoud Abbas, a precizat Clarence House.

Prinţul Charles, care este primul fiu al Reginei Elisabeta a II-a, a mai vizitat Ierusalimul în 2016 şi în 1995, în numele mamei sale.

Fiul cel mare al lui Charles, Prinţul William, a întreprins prima vizită oficială a Casei Regale în Israel şi în teritoriile palestiniene, anul trecut, după o cerere în acest sens din partea guvernului britanic.

Citește și : Cu câteva ore înainte de votul istoric din Camera Reprezentanţilor, Trump se declară nevinovat: ‘NU am făcut nimic rău!’

Tags: Clarence HouseElisabeta a II-aisraelMahmoud AbbasPrintul CharlesReuven Rivlin
Categorii: Diaspora