Prinţul Harry afirmă că se deplasează arareori cu avioane private şi că îşi compensează amprenta de CO2

Publicat:

Prinţul Harry al Marii Britanii, criticat pentru utilizarea unor avioane private în timp ce promova cauze de mediu, a declarat marţi că foloseşte aceste vehicule aeriene doar arareori, din raţiuni de siguranţă, şi că a început să ia măsuri pentru a compensa cantitatea de dioxid carbon pe care călătoriile sale o eliberează în atmosferă, informează Reuters, potrivit agerpres.

În timp ce a susţinut un discurs la Amsterdam, la lansarea unei iniţiative ce doreşte să facă industria turismului să devină mai sustenabilă, prinţul Harry a declarat: “Îmi petrec 99% din viaţă călătorind în lumea întreagă la bordul unor avioane comerciale”.


Citește și : Jens Stoltenberg le face promisiuni americanilor pe frontul din Afganistan

Harry, nepot al reginei Elisabeta a II-a, spune că a zburat cu avioane private doar ocazional sau “în circumstanţe unice”, pentru a se asigura că familia lui este în siguranţă. “Eu îmi compensez întotdeauna amprenta de CO2”, a adăugat el.

Programele de compensare a amprentei de carbon îi ajută pe călători să ajungă la un echilibru în privinţa emisiilor de carbon pe care le generează prin plata unei taxe, ce contribuie la reducerea CO2-ului cu o cantitate echivalentă, folosită de obicei pentru plantarea unor copaci.

Prinţul Harry a mai spus că aceste compensări ale carbonului reprezintă “lucrul corect ce trebuie făcut şi care trebuie să devină cool”.

Prinţul Harry se confruntă şi cu acuzaţii de ipocrizie după ce a călătorit la bordul unor avioane private pentru a participa la diverse angajamente recente, în timp ce, în acelaşi timp, şi-a exprimat în mod public îngrijorările legate de soarta mediului înconjurător.

Criticile l-au determinat pe cântăreţul Elton John, pe care Harry l-a vizitat alături de soţia lui, Meghan, în reşedinţa pe care starul pop o deţine în sudul Franţei, în timpul unei vacanţe luna trecută, să se lanseze într-o campanie publică de apărare a cuplului princiar britanic împotriva unor “relatări distorsionate şi răuvoitoare apărute în presă”.

Citește și : Dominic Raab: ‘PĂCĂLELILE din Parlament împiedică Brexit’

Un proiect de călătorii sustenabile, “Travalyst”, anunţat de prinţul Harry, marţi, la Amsterdam, este susţinut de companii majore din industria turismului, inclusiv de Booking.com, TripAdvisor, Ctrip şi Visa. Proiectul conţine iniţiative care îi vor ajuta pe turişti să îşi reducă emisiile de carbon, vor preveni fenomenul de “supra-turism” şi vor contribui la dezvoltarea economiilor locale.

Prinţul Harry şi membrii fondatori ai acestei organizaţii nu au oferit exemple concrete în privinţa programelor pe care le vor demara sau despre acţiunile pe care le vor întreprinde în acest sens în viitorul apropiat.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.