Prinţul Harry şi Meghan Markle au atins recorduri de nepopularitate în rândul britanicilor după interviul cu Oprah

Publicat:

Prinţul Harry şi soţia sa, Meghan Markle, au atins recorduri de nepopularitate în rândul britanicilor după interviul acordat unei televiziuni americane şi acuzaţiile lor de rasism, potrivit unui sondaj publicat vineri, relatează AFP, potrivit agerpres.  

Potrivit sondajului realizat de institutul YouGov în rândul a 1.664 de adulţi, britanicii sunt pentru prima dată mai numeroşi în a avea o opinie negativă (48%) despre prinţul Harry, 36 de ani, al şaselea în ordinea succesiunii la tron, decât o opinie pozitivă (45%).


Citește și : Sebastian Kurz denunță contractele secrete din UE privind vaccinurile anti-COVID

Totodată, 31% dintre cei chestionaţi au o opinie pozitivă despre Meghan Markle, în timp ce o majoritate de 58% au o opinie negativă despre fosta actriţă americană în vârstă de 39 de ani.

În schimb, sondajul arată că popularitatea restului familiei regale nu a fost afectată de dezvăluirile ducelui şi ducesei de Sussex.

Harry şi Meghan au menţionat o presiune mediatică de nesuportat, rasismul şi lipsa de sprijin din partea familiei regale în faţa gândurilor sinucigaşe ale lui Meghan pentru a justifica retragerea lor din monarhia britanică.

Doar prinţul Charles, tatăl lui Harry şi moştenitorul coroanei britanice, a fost afectat de acest interviu, cu o creştere de 6 puncte procentuale a opiniilor negative în privinţa sa (până la 42%), scăzând în acelaşi timp cu 9 puncte procentuale în opiniile favorabile (la 49%).

Citește și : Berlinul critică țările care au suspendat vaccinarea cu AstraZeneca

Cu toate acestea, o analiză mai atentă a dezvăluit o mare disparitate în funcţie de vârsta respondenţilor: majoritatea britanicilor cu vârste cuprinse între 18 şi 24 de ani au o părere pozitivă despre prinţul Harry (59%) şi Meghan Markle (55%).

Totodată, sondajele sunt mult mai favorabile în Statele Unite, unde popularitatea lui Harry şi Meghan a crescut după interviul cu Oprah Windfrey, rata de popularitate ajungând la 69% (+23 puncte procentuale) şi respectiv 67% (+22 puncte procentuale).

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat în ședința din...

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

Messi a salvat Inter Miami

Messi a salvat Inter Miami Atacantul argentinian al Inter Miami, Lionel Messi, a adus clubului său o remiză în meciul din MLS cu Charlotte. Jocul din...

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate Cod Roșu de inundații în România! Forțele de intervenție de la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.